„Репортери без граници“ включи Виктория Маринова в списъка си на

...
„Репортери без граници“ включи Виктория Маринова в списъка си на
Коментари Харесай

„Репортери без граници“ включи Виктория Маринова в годишния списък с най-тежките убийства на журналисти

„Репортери без граници“ включи Виктория Маринова в листата си на убитите през 2018 година публицисти. Организацията поставя случая в графата „Убийства с интернационален отзвук“ дружно с Джамал Хашоги и Ян Куцияк.

В текста, озаглавен „Второ ликвидиране в Европа, което „Репортери без граници“ към момента разследва“, няма нито дума за обстоятелството, че причинителят Северин Красимиров беше хванат и призна виновността си и че претекстовете му нямат нищо общо с работата на телевизионната водеща.

Пълният текст на обявата:

„Тялото на Виктория Маринова, 30-годишна водеща в стратегия за настоящи събития на локален ефирен канал в Русе, Северна България, е намерено в градския парк на 6 октомври.

Тя била пребита, изнасилена и удушена, настояват управляващите, съгласно които всички версии са взети под внимание, в това число опцията тя да е убита поради работата си. В последното си предаване тя показа репортаж на уеб страницата за проверяваща публицистика „Бивол“ за хипотетичното заграбване на средства от Европейски Съюз в огромни размери, с присъединяване на предприемачи и политици. Убита ли е, с цел да бъде даден образец? За момента нито една догадка не може да бъде изключена.“

 worldwilde_round-up-page-011

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР