„Не бива мандатоносителят да излъчи премиера. Решението трябва да се

...
„Не бива мандатоносителят да излъчи премиера. Решението трябва да се
Коментари Харесай

Нинова драпа за ново правителство в коалиция с ИТН: Да се върнат за преговори с търпение

„Не бива мандатоносителят да излъчи премиера. Решението би трябвало да се вземе от всички, които договарят. Моето персонално мнение е, че министър председателят би трябвало да е от първата по величина политическа мощ – Политическа партия. Как той ще се споделя, това е въпрос на обсъждане“, разгласи в ефира на БТВ водачът на БТВ Корнелия Нинова.

Българска социалистическа партия щяла да върне Има Такъв Народ на масата на договарянията с самообладание, разсъдък и причини. „Проблемите сред Политическа партия и Има Такъв Народ не почнали в този момент, а са от дълго време – от избора на началник на Българска народна банка, след това са се се задълбочили около разногласията им за парите за строителните компании. Винаги сме се опитвали да бъдем мост и ненапълно сме успявали. През целия интервал сме били в положителни връзки и с едните, и с другите, помагали сме“, разясни Нинова.

Министърът на стопанската система отхвърли рецензиите на Бойко Борисов и ГЕРБ. „ Категорично ще оборя това, което споделя, че сме във банкрут, злополука в стопанската система. Фактите опровергават всички изказвания за срив в стопанската система и банкрут на промишлеността в България. Опровергават и лъжите на Борисов за сполучливото ръководство на ГЕРБ. Индустрията работи и индустрията създава повече в този момент, в сравнение с при ръководството на ГЕРБ“, сподели тя.

„Това е сборен облик на модела, против който се борим в последните години – неведнъж нарушение на закона, поддръжка или чадър от институции, които години наред са си затваряли очите за това, което се случва, възприятие за безотговорност у един младеж и възприятие за неправда у цялото общество“, сподели Нинова в коментар на абсурда с някогашния футболист Георги Семерджиев, който аргументи злополука, довела до гибелта на две млади дами.

„Разбира се, това може да се поправи“, уточни Нинова.

,,Проблемът е в приложението на закона. Приложението на закона е доста по-важно от самия закон. От опит го знам – нормално нишката се къса в приложението. Хора трябват“, разясни тя.

„ Разбира се, че инфлацията е привнесена. Дори има други страни с Европейски Съюз, които са по-висока инфлация от нас. Разбира се, че повода е войната “, посочи Нинова.

Според нея, въпросът е какво може да се направи в тази обстановка. Една от първите ограничения, които ползват другите държавни управления, както и българското, е намаляването на налозите.

„ Другата е обществената политика и ограниченията, с които да компенсираме приходите. Тук мисля, че също свършихме добра работа“, добави Нинова.

На въпрос дали работи добре мярката за отстъпка от цената на бензина, тя отговори позитивно. „ Мисля, че рано или късно ще стигнем до таван на цените. Вероятно наесен “, уточни Нинова.

Тя съобщи, че в случай че се стигне до съставяне на държавно управление, от есента може да има нарастване на пенсиите.

,,Не се ли оправим, влезем ли в длъжностен кабинет, всички ограничения, които набелязахме в този момент, няма по какъв начин да се случат, тъй като няма да има парламент “, акцентира вицепремиерът в оставка.

На въпрос дали чака Българска социалистическа партия да получи третия мандат за сформиране на държавно управление, тя отговори: „ Каквото реши президентът. Ако реши да бъде при нас, ще създадем допустимо всички да проведем диалози и да съставим кабинет“.

Според Нинова, съдружното съглашение е било неточност. „ Две са грешките ни до момента. Едната е, че не направихме тази съответна стратегия, която имаме в този момент. И другата е тази нарушена комуникация“, изясни тя.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР