„Манчестър Сити“ е отборът, който използва най-голям процент чужденци, в

...
„Манчестър Сити“ е отборът, който използва най-голям процент чужденци, в
Коментари Харесай

Най-много са легионерите в „Сити“

„Манчестър Сити“ е тимът, който употребява максимален % чужденци, в Топ 5 шампионатите на Европа. Това демонстрира изследване на футболната обсерватория CIES. Воденият от Хосеп Гуардиола отбор има 17 легионери от общо 22-ма футболисти, които е употребил във Висшата лига. Това прави 77,3% от играчите в този тим.

Втори по максимален брой чужденци в състава се подрежда „ Челси “ с 16 от 21 футболисти (76,2%), а трети е „ Лацио “ със 17 от 23 (73,9%).

Изследването на обсерваторията демонстрира, че огромна част от грандовете в Европа залагат на играчи от своите страни, а не наложително на легионери. „ Ливърпул “, „ Ювентус “, „ Реал “ (Мадрид), „ Наполи “, „ Манчестър Юнайтед “, „ Барселона “ и „ Тотнъм “ са измежду грандовете с по-малко от 50% чужденци в съставите си.

В изследването „ Атлетик “ (Билбао) е на последно място. Испанският клуб има единствено един легионер в състава си от 23-ма играчи (4,3%). Става въпрос за френския състезател Емерик Лапорт, за който интензивно се приказва, че е пред трансфер в… „ Манчестър Сити “.

Снимка: Twitter
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР