„Ако трябва ще отложим цялото първенство, само и само да

...
„Ако трябва ще отложим цялото първенство, само и само да
Коментари Харесай

Мъри Стоилов замахна с ръка и отсече категорично: Ако трябва ще отложим цялото първенство!

„Ако би трябвало ще отложим цялото състезание, единствено и единствено да стигнем до групите“. Това отсече треньорът на Левски Станимир Стоилов на конференцията си преди реванша с Хамрун Спартанс от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Мачът е на следващия ден от 21:00 часа на „Герена“, а „сините“ имат задатък с един гол след успеха с 1:0 в Малта.

„Първо, дай Боже да отстраним Хамрун, а това дали ще желаеме отсрочване и на срещата с Лудогорец, сме го декларирали публично. Не виждам какво повече мога да кажа по въпроса“, разяснява Мъри, откакто беше запитан дали „сините“ ще отсрочат и срещата си с „орлите“, която по стратегия в неделя. Припомняме, че досега в новото състезание пропаднаха два мача на Левски поради евроучастието му – със Славия и Черно море.

„Вълнуват ме игровите ни дейности. Трябва да играем офанзивно и да намерим пътя към вратата на Хамрун, значимо е и по какъв начин ще се отбраняваме. Евромачовете са повече тактическа дисциплинираност, ще търсим гола, знаем си слабостите. Дали се опасявам, че изпускаме положения? Убеден съм, че ще намерим верния път към вратата на Хамрун“, разяснява Стоилов.

„Този мач е извънредно основен. След като елиминирахме ПАОК и взехме предимство в Малта, въпреки и с късен гол, задължението към мен и футболистите е още по-голям. Казах и преди първия мач, че съм впечатлен от комбинативността и тактическата дисциплинираност на нашия противник. Те демонстрираха съвременен жанр на игра, зависи по какъв начин ние ще играем в отбрана. На този стадий не сме изчистили всичко към нашата игра, имаме и дребни проблеми, които се надяваме до на следващия ден да отшумят“, продължи Мъри.

„Пред лична аудитория би трябвало да играем в жанр Левски и отговорно, да нападаме и да търсим успеха от първата минута. Утре би трябвало да мислим по този начин, че все едно не е имало първи мач, а че започваме от първата минута. Ако мислим, че преднината ни е задоволителна, може да се окаже фатално“, акцентира треньорът на „сините“.

„Изобщо не се колебая, че футболистите ще играят със сърце и душа. Пред 20 хиляди индивида няма по какъв начин да има разпределяне. Важното е всичко да минава през главите на играчите. Постоянно им споделям, че обичам горещо сърце, само че студен разум и съблюдаване на тактическата дисциплина“, продължи Стоилов.

„Предстои ни извънредно тежка европейска борба. За страдание стана по този начин, че последните години се превърнахме в новобранци в Европа и в този момент със зъби и нокти би трябвало да градим престижа и на Левски, и на българския футбол“, означи Мъри.

Попитан кой ще извърши дузпа в реванша, в случай че има такава, Стоилов отговори: „Тежък въпрос, не съм го решил към момента. Който и да я извърши, в случай че я означи, ще е добре, в случай че не – отговорността ще е напълно моя, тъй като аз дефинирам кой да бие.“
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР