“Днес 28.05.2018г. това е положението на плажа в Каварна! Извършва

...
“Днес 28.05.2018г. това е положението на плажа в Каварна! Извършва
Коментари Харесай

Багери копаят на плажа в Каварна

“Днес 28.05.2018г. това е ситуацията на плажа в Каварна! Извършва се строителство с тежка техника, което е предоставено от Община Каварна!” Това сигнализира във фейсбук някогашният кмет на града Цонко Цонев.

Пред “Труд” той изясни, че тежката техника на плажа е в осъществяване на поръчка на общината за “облагородяване”. Договорът за това е подписан при започване на май, а срокът за осъществяване е бил 15 май. В момента строителството е нелегално, тъй като съгласно Закона за устройство на Черноморското крайбрежие от тази дата би трябвало да се прекратят всевъзможни градежи в крайбрежната зона А по време на летния туристически сезон.

Въпреки това на 16 май общинският съвет е взел решение за удължение на периода до 15 юни, което още веднъж е нелегално. Областният шеф на Добрич го е отменил в петък. И все пак строителството е почнало най-вероятно на 17 май.

“Ставрева нарушава ЗУЧК! Ставрева би трябвало да управлява нарушителите! Интересно, каква санкция ще наложи сама на себе си за противозаконното строителство на плажа?”, попита Цонко Цонев наследничката си на поста Нина Ставрева. Тя би следвало да санкции себе си и да подпише углавен акт и като глобяващ, и като глобяван, шокиран е Цонев, който за пръв път се натъква на сходен сюжет.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР