8 юни е Световен ден на джина, така че с

...
8 юни е Световен ден на джина, така че с
Коментари Харесай

Джинът – полезен за здравето и топи килограми!

8 юни е Световен ден на джина, тъй че с наслада желаеме да ви призовем - пийте джин! В това приканват латвийски учени. Те потвърдиха, че напитката е потребна за здравето и форсира изгарянето на калории – какво по-хубаво от това.

Основна съставна част на джина е хвойната. Именно на нея напитката дължи благотворните си свойства. Само час откакто сме изпили коктейла си, тялото стартира да изгаря повече калории с помощта на ускорения метаболизъм.

Плодовете от хвойна са богати на антиоксиданти и работят като натурален диуретик. В една чаша джин се съдържат едвам 67 калории, които бързо по-късно биват изгорени чрез подтиквания метаболизъм.

 джин

Хвойната е измежду универсалните средства против отичане на корема. Също по този начин понижава и възпалението на артериите. Най-интересното обаче е друго – става известно, че напитката усилва метаболизмът с до 17%.

Учените от университета на Сигулда са провели проучвания с мишки. Тези, които постоянно приемали дози джин, ускорили процеса на разграждане на веществата с до 17%. Това е следващото доказателство, че джинът е едно от най-хубавите и потребни спиртни питиета.

Това не е първото сходно проучване. През 2008-ма година бе потвърдено, че джинът с тоник е най-безопасната алкохолна напитка за болните от диабет вид 1. Това се дължи на потребния резултат на хвойновите плодове, който имат те върху артериите.

 хвойна

Хвойната бори още инфекциите, кашлицата, запека и бъбречната непълнота. Антиоксидантите в нея пък спомагат за опъване на бръчките. Някои даже настояват, че джинът може да и помогне в битката с рака. Киселите треви в напитката резервират стомаха и спомага за храносмилателните процеси.

За да не изгубите изгодите от джина, е нужно да стоите надалеч от потреблението на тоник с доста хинин или захар. За да не приемате непотребни калории, приемайте джина разводнен с диетична напитка. А с цел да получите неповторим мирис и още изгоди, прибавете към коктейла си розмарин, босилек или резенче краставица.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР