8 март възниква като Ден на Колежката и е със

...
8 март възниква като Ден на Колежката и е със
Коментари Харесай

Я елате, колежки, при Батко!

8 март поражда като Ден на Колежката и е със социалистически генезис, което е причина и през днешния ден някои дами да се сърдят, като им се подаряват цветя на тази дата, други пък се сърдят, че не им се подаряват цветя на 8 март, трети пък недоволстват, че единствено в този единствен ден мъжкият пол се сеща за тая красива характерност на джендъра си - самецът да покаже оперението си на самката, а другарят да подари цветуща растителност на другарката си.
ПРАС-ПРЕС като прогресивна медия не един път в годината, а на всеки две седмици сервира букет от пъстри карикатури и шаржове, освен това освен на дамите, само че и на мъжете. ПРАС-ПРЕС е толкоз търпелив и деликатен в това отношение, че нерядко - от почитание към женския пол! - на тези страници представяме и мъже в възхитителен женски образ.
Като знак на особено внимание към биологичния пол на дамата - на този 8 март в Темата на багра сервира своя букет на българската фемина, като обръщаме особено внимание на обществената роля на биологическата жена в българската политика. ( “Тема на боя” в подтекста на домашното принуждение по отношение на прелестния пол не звучи доста ласкаво, само че ние несъмнено имаме друго поради.)
Една от гордостите на Бойко Борисов, която обича да акцентира, е че към гербавата политика целеустремено се приобщават доста дами, които заемат високи административни и управителни позиции. В ГЕРБ има даже специфична женска секта, където се разискват най-различни парливи въпроси като чародейското лъчение на Цветан Цветанов или какво би станало, в случай че ядрото на слънцето е заобиколено от банани.
***
Йорданка Фандъкова дава отговор за комбинациите в Столичната община - ремонт на ремонтите и скица на схемите; обезпечава условия за рисков спорт на всички жители и посетители на столицата, провежда и украсява със себе си Виенския бал в София. Е, Бойко Борисов позволява на приятеля си Жозеф Дол да я опипва на скамейка в София (при откриването на ремонтирания “Лъвов мост”); само че съгласно разбиранията на обособени хора това може да мине и за благородство: моята кметица е и твоя кметица!
Цвета Караянчева пък дава отговор за парламентарната непоклатимост и връщането на българската пълномощия в Каменната ера - Ерата на Барни Ръбъл Кирилов.
За да приключим с придворните дами на ГЕРБ, ще споменем още:
Цецка Цачева - кандидат-майка на нацията и отговорник по правосъдната проформа.
И Румяна Бъчварова - една от най-силните дами в държавата; била е МВР-министър, шеф на премиерския кабинет, а към този момент ще дава отговор за гербавите ползи в Близкия изток като дипломат на България в Израел.
Силно въздействие на женската буря има и в Президентството, където брачната половинка на Върховния главнокомандващ Деси Радева покрива необятен кръг всемирски въпроси от котешкия СПИН до ролята и изискаността на Жената като такава.
В левия политически набор като водеща фигура се откроява Корни Нинова, която в миналото си е притичала и през десния бранш, а някои през днешния ден я възприемат като корнишон на Бойко Борисов. Но тя е задоволително авторитетна сама по себе си и да вземем за пример всяка своя мъдра мисъл във фейсбук илюстрира със своя художествена фотография. Веднъж се беше снимала в каруца по какъв начин плаче за козичките на Баба Дора. Това е женска форма на връзка, възприета необятно по целия свят. “Селфи с мъдра мисъл” е модел, прилаган от колоси на обществените послания като Ким Кардашян и Илиана Раева.
Силни обществени послания ни сипва и рисковата журналистка, през днешния ден водещ ляв политик - Елена Йончева. За нея могат да се дадат доста позитивни оценки с изключително мнение, само че от всичките ѝ интензивности най-вече ни липсва напредъкът по следствието за “Къщата в Барселона”. На предходни стадии от това следствие, към което и Елена Йончева заявява причастност, се твърдеше, че в Барселона съществува къща, добита с корупционно генерирани средства, а в тази къща живее млада жена, близка до премиера - Мис Бикини, за която феминистките биха споделили, че е “жена - предмет”.

Автор: Франсис Фукушима-Хашимото, Прас Прес
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР