8-годишното дете, което беше ударено от мълния на централния плаж

...
8-годишното дете, което беше ударено от мълния на централния плаж
Коментари Харесай

Първите думи на детето, което беше ударено от мълния в Бургас: Кога ще играем футбол?

8-годишното дете, което беше ударено от гръмотевица на централния плаж в Бургас, към този момент е изведено от Отделението по реанимация и анестезиология и се възвръща. Момчето към този момент е контактно.

Инцидентът стана предходната седмица, когато семейство се насочва към заведение, с цел да потърси заслон от бурята, само че преди да стигне едното от двете им деца е изумено от мълнията. Няколко дни лекарите от УМБАЛ-Бургас се борят за живота на детето.

" Щастливи сме, че можем да излезем с положителните вести, че детенцето, което бе изумено от този драматичен случай към този момент е контактно и съответно. Изключително положително общо положение “, сподели пред bTV доктор Светослав Тодоров - зам.-директор на УМБАЛ-Бургас.

Той акцентира, че процентът на изгаряния, които е получило детето са малко.

" Разговарях с детето и с родителите му, не съм питал дали има съответен спомен за случая. Изключително витално дете и положително. Питаше мен и татко си по кое време ще го изпишем, с цел да отиват да играят футбол. Адекватна е била реакцията от страна на родителите, тъй като те са правели реанимационни дейности. Имаме извънредно къс сериозен миг, тъй като в случай че до нашия мозък не доближава кръв, която е излъчена отвън гръдните притискания, той умира окончателно след 5-ата минута “, сподели Тодоров.

" След като е признато в реанимация детето е интубирано. Прилагане на лекарства, който възвръщат сърдечния темп, тъй като той е бил спрял към оня миг “, добави той.

" Може би до края на седмицата детето ще бъде дехоспитализирано от болничното заведение и ще премине към домашно лекуване “, акцентира той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР