8 души бяха убити и 13 ранени при нова масова

...
8 души бяха убити и 13 ранени при нова масова
Коментари Харесай

Нова касапница в Сърбия! Мъж застреля 8 с Калашников

8 души бяха убити и 13 ранени при нова всеобща пукотевица в Сърбия край град Младеновац, на към 42 км южно от Белград, съобщи Танюг. Сред починалите е 21-годишен служител на реда и сестра му. Седем от потърпевшите са в сериозно положение.

Стрелбата е станала в село Дубона, община Младеновац. Сред ранените има и деца. Операцията " Вихър " е в ход, над 600 служители на реда вземат участие в залавянето на всеобщия палач. Извършителят У.Б. (21) е обкръжен, само че отхвърля да се съобщи и продължава да стреля.
-->
Според локални медии обвиненият се е скарал с група хора в учебен двор в Дъбън, взел е автомат от вкъщи си и е разкрил огън. След това отишъл в родното си село Шепшин, където още веднъж почнал да стреля. Предполага се, че младежът е наследник на боен. Според източници на " Вечерне новости " обвиненият е обграден, само че не е склонен да се съобщи на полицията и стреля по служителите на реда.

Всички налични патрули са изпратени в посока Младеновац и Мали Пожаревац. Всички подходи са блокирани, хеликоптери ще прелитат над Младеновац. Към региона са изпратени коли за спешна помощ.

В коментар, оповестен в сръбския информативен портал " Телеграф ", министърът на вътрешните работи Братислав Гашич назова стрелбата " терористичен акт " без да даде повече детайлности.

Ройтерс оповестява, че край село Дубона, ситуирано недалече от град Младеновац, тежко въоръжени служители на реда са създали надзорен пункт и претърсват преминаващите коли.

Поредната всеобща пукотевица в Сърбия се случва по-малко от 48 часа откакто 13-годишно момче простреля девет души и рани седем в учебно заведение в Белград, преди да се съобщи.

През април 2013 година селяндур в същата община Младеновац простреля 13 родственици и съседи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР