77-годишна перничанка дала 16 000 лева на телефонни измамници, използвали

...
77-годишна перничанка дала 16 000 лева на телефонни измамници, използвали
Коментари Харесай

Перничанка даде 16 000 лева на ало измамници

77-годишна перничанка дала 16 000 лв. на телефонни измамници, употребявали познатата скица с провеждаща се полицейска акция, оповестява Дарик радио.

Престъплението било осъществено във вторник към обяд. На домашния телефон на живеещата сама жена се обадил мъж, който се показал за полицейски чиновник и декларирал, че в града се организира спецоперация по залавяне на "ало " измамници.

Мнимият служител на реда изискал всичките пари, които има дамата с обещанието, че след края на акцията ще й ги върне. Казал на пенсионерката още, че е допустимо и тя да стане жертва на закононарушение, след което пострадалата била застрашена от различен мъжки глас, който всял боязън и суматоха у нея.

Объркана и изплашена, дамата събрала всичките си спестявания от 16 000 лв. и ги изхвърлила през терасата. След като няколко часа никой не я потърсил, подала сигнал на тел. 112.

От Областната дирекция на полицията в Перник предизвестяват, че през последните няколко дни се следи интензивност от страна на телефонните измамници. Съветват хората да не се доверяват на непознати и под никакъв претекст да не дават пари. Когато получат сходни позвънявания, да се свържат със свои близки или познати.

Властите поучават още сигнали на незабавния телефон 112 да се подават и при неосъществени опити за измами.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР