76 медала завоюваха олимпийците по природни науки тази година: 12

...
76 медала завоюваха олимпийците по природни науки тази година: 12
Коментари Харесай

Състезателите по природни науки грабнаха 76 медала тази година

76 медала завоюваха олимпийците по естествени науки тази година: 12 златни, 38 сребърни, 26 бронзови, както и 3 почетни грамоти. Това значи, че съвсем всички национални тимове са се завърнали с орден за всеки собствен участник, което прави успеваемостта на състезателите над 95%.

От 1959 година, когато се е провела първата олимпиада, до момента националните ни тимове по естествени науки са донесли над 969 медала - 179 златни, 346 сребърни, 444 бронзови.

Това стана ясно на деветата поред Годишна олимпийска среща, събираща сегашни състезатели, техните ръководители и учители, и всички забъркани в триумфите на надарените ни възпитаници в региона на естествените науки - астрономия, астрофизикиа, биология, информатика, математика, математическа филология, физика и химия.

По традиция тържественото събитие се организира под патронажа и в наличието на президента на Република България.



По време на церемонията господин Румен Радев поздрави състезателите и им пожела още доста триумфи и през идната 2020 година: „ За да може една страна със седем милиона население да се мери с колоси като Съединени американски щати, Русия, Китай и Япония, тя би трябвало да има най-важния капитал за всяка една нация – надарени младежи с голям капацитет, които са вярата за бъдещето на България.”

На събитието участваха и членове на Съвета за развиване на СООПН, както и сътрудници на Сдружението, измежду които от тази година е и VIVACOM със своята благотворителна самодейност Операция “Жълти стотинки “, която събира средства в поддръжка на олимпийските тимове по естествени науки.

Средствата се събират в касичките в комерсиалните обекти на VIVACOM, както и в тези на сътрудниците до 31.12.2019 година Всеки искащ може да направи подаяние и посредством изпращане на SMS с текст DMS OLYMP на номер 17 777.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР