75-годишният американски актьор и бивш културист Арнолд Шварценегер, чието тегло

...
75-годишният американски актьор и бивш културист Арнолд Шварценегер, чието тегло
Коментари Харесай

113-килограмовият Арнолд Шварценегер каза от какво се състои менюто му

75-годишният американски артист и някогашен културист Арнолд Шварценегер, чието тегло в този момент е 113 кг, употребява 250 грама протеин на ден. През последните години той отстрани множеството месо от диетата си, заменяйки го с растителни протеини като леща, маруля и вегетариански бургери. Той говори за това в подкаста на Arnold`s Pump Club.

" Що се отнася до протеините, главните ми артикули са яйца, сьомга и пиле. Но имам от ден на ден и повече вегетариански бургери с леща и фасул ", сподели артистът.

Арни добави, че месото в менюто му не надвишава 20%:

" Сутрин след подготовка нормално хапвам овесена каша с гръцко кисело мляко или гранола. За обяд постоянно имам салата, от време на време с бургер на растителна основа или може би сьомга или пиле. Друг път е с бъркани яйца или омлет. За на вечеря постоянно има чорба. Обичам да имам лека храна на последното хранене. "

Според Daily Mail, изследване от 2000 участници от 2022 година от откриватели от Канзаския държавен университет откри, че към 2020 година 10 до 15% от респондентите са се разпознали като вегетарианци или вегани. Изследователската компания Ispos пресмята, че сега в Съединени американски щати има 9,7 милиона вегани.

Най-голямата разлика сред животинските и растителните протеинови източници е съществуването на " цялостни " протеини. Пълните протеини съдържат всичките девет съществени аминокиселини, до момента в който непълните протеини съдържат единствено някои от тях.

Те включват мляко, свинско, говеждо, яйца, птици и риба. Докато множеството от тези източници са скотски артикули, соевите артикули като тофу са други възможности на растителна основа.

Дневното количество диетичен протеин, предложен за възрастни, е 0,8 грама на кг телесно тегло или малко над 7 грама на всеки 9 кг. За човек с тегло 63,5 кг това се равнява на към 50 грама протеин дневно.

Анна Тебс, регистриран диетолог в Обединеното кралство и експерт по хранене за компанията за комплекти за хранене Green Chef, споделя, че доста хора, които ядат месо, употребяват повече от целесъобразното количество протеин дневно.

„ Месоядците постоянно употребяват един и половина пъти целесъобразното количество протеин “, сподели тя, добавяйки, че това може да докара до неподходящи последствия за здравето, като да вземем за пример наддаване на тегло.

Например, едно изследване, оповестено в списанието Clinical Nutrition, откри, че наддаването на тегло значително се дължи на диети, които употребяват протеини вместо въглехидрати.

Получаването на протеин от източници като алено месо също може да усили риска от избрани болести.

Проучване от 2018 година в European Heart Journal откри, че яденето на алено месо за дълъг интервал от време усилва количеството на триметиламин-N-оксид (TMAO) в тялото, химикал, създаден от червата, който усилва риска от сърдечни болести.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР