71 години по-късно Великобритания отново се подготвя за коронацията на

...
71 години по-късно Великобритания отново се подготвя за коронацията на
Коментари Харесай

В навечерието на коронацията: Какво да очакват зрителите на bTV?

71 години по-късно Англия още веднъж се приготвя за коронацията на своя монарх - крал Чарлз III. В събота, 6 май, bTV ще направи феновете си съпричастни на историческото събитие със специфични студия, любопитни обстоятелства, забавни посетители и особено наличие.

Специално предаване в ефира на малкия екран и цифрово студио с всички гледни точки към коронацията на крал Чарлз III

Специалното студио в ефира на bTV стартира в 12:20 ч. и продължава до 16 ч. А за най-запалените фенове на кралското семейство , bTV ще предложи разширено цифрово студио, което ще стартира в 11 ч. онлайн на уеб страницата btvnovinite.bg и ще продължи също до 16 ч. 

„ Зрителите могат да чакат извънредно забавни срещи с дребното българи, които са имали опцията да се срещнат с принц Чарлз, в действителност към този момент крал Чарлз и освен с него, с неговата майка също. Самата аз съм доста прелестно сюрпризирана от историите, които чух в предварителните диалози, тъй че съм нетърпелива да ги показва и на феновете в цифровото ни студио ”, сподели водещата Зейнеб Маджурова.

Какво се случва по време на нея, кой ще отиде, какво знаем за музиката и какъв брой ще коства?

Само с един клик разстояние феновете ще могат да гледат специфичното цифрово студио от 11 ч. във всички онлайн платформи на bTV.

Водещите на студиото „ Коронацията ” в ефира на bTV ще бъдат Петя Дикова и Васил Христов от Лондон, а водещата на цифровото студио „ Да живее кралят ” ще бъде Зейнеб Маджурова. 

Той е бил употребен в продължение на епохи при възкачването на шотландските крале

Очакванията са гледаемостта на коронацията да усъвършенства върховете от погребението на кралица Елизабет II. Близо 30 милиона британци се чака да гледат събитието по малкия екран, 15 милиона ще го гледат у дома, а другата половина - с другари навън. Близо 3,5 милиона британци ще се насочат към Лондон, с цел да гледат онлайн процесията.

Един от специфичните посетители в студиото „ Коронацията “ е българин, притежател на почетния орден на английската империя. Името му е Валентин Вълевски и е градинар в резиденцията на английското посолство.

Снимка: bTV

„ Изненадата беше голяма, доста непредвидена. Номинираните бяха доста то целия свят и не съм се и надявал да се случи това навръх мен. Това е оценка за моя дълготраен труд. Когато човек се труди и има мотивацията, постоянството и надгражда, на премията рано или късно ще пристигна “, сподели Валентин Вълевски.

Тя ще се организира в Уестминстърското абатство на 6 май

Студиото от Лондон ще бъде в сърцето на монархията, където се съхраняват всички корони на английската монархия. Специални посетители ще бъдат Катрин Майер - английски публицист, кралски биограф и другар на краля, Лиза Бърнард - основен редактор на най-старото илюстровано списание в света, и още доста други. bTV ще ни срещне и с другата гледн точка - Греъм Смит, изпълнителен шеф на английската републиканска група, която се застъпва за замяната на монархията с парламентарна република. 

Кореспондентът на bTV Васил Христов ще ни срещне с наследника на българката монархическа традиция Княз Борис Търновски. Той за първи път застана пред камера и даде изявление особено за bTV.

Снимка: bTV

„ Свързвам България с решителността и прямостта на хората. Свързвам я с природата, планините и невероятната ѝ география “, сподели той.

Цялото изявление с Княз Борис Търновски и още доста забавни разкази и посетители, гледайте на 6 май. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР