71 073 пространствени кубически метра дърва за огрев на населението

...
71 073 пространствени кубически метра дърва за огрев на населението
Коментари Харесай

71 000 кубика дърва за огрев на населението са предоставили стопанствата от Северноцентрално държавно предприятие – Габрово

71 073 пространствени кубически метра дърва за огрев на популацията са дали стопанствата от Северноцентрално държавно дружество – Габрово към 21.08.2023 година Количеството е съвсем двойно в съпоставяне със същия интервал на миналата календарна година и е предоставено от 16 горски и ловни стопанства в областите Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра и Разград.

Реализираните в посочения интервал количества съставляват близо 60% от декларираните за отоплителен сезон 2023/2024 година, а темповете на работа са по-добри от предходната година. За съпоставяне през същия интервал на 2022 година предоставените дърва за огрев на популацията са били в размер на 36 740 пространствени кубически метра, които са представлявали 46% от избраните количества за отоплителния сезон.

Всички директни продажби на дърва за огрев през 2023 година са осъществени от склад. Въпреки плануваните количества за продажба на дървесина „ на корен “ и доста по-ниските ѝ цени, тази година не е деклариран интерес за независимо извличане на дърва за огрев от семействата.

Традиционно най-вече дърва за популацията са добити от стопанствата в областите Разград и Силистра, а на 100% поръчките си към този момент са изпълнили: ДГС Габрово, ДЛС „ Росица “ – гр. Севлиево, ДГС Бяла, ДГС Разград, ДГС „ Сеслав “ ‒ гр. Кубрат и ДЛС „ Дунав “ – гр. Русе.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР