70-годишен капитан на кораб, който е паднал в река Дунав ...

70-годишен капитан на кораб, който е паднал в река Дунав

Капитан на кораб цопна в Дунав, издирват го

70-годишен капитан на транспортен съд, който е паднал в река Дунав покрай Русе, се търси. Инцидентът е станал по време на работа в тежка метеорологична конюнктура по реката, оповестява Нова телевизия.

Организирана е избавителна интервенция, само че от мъжа няма диря. Малък моторен транспортен съд с двама души екипаж в понеделник е отивал да залесява и разчиства дървета на един от островите на река Дунав. 
-->
„ По първична информация, така като корабът не е можел да бъде ръководен поради плаващи дънери, засягащи навигацията му, капитанът и морякът слизат в лодка, с цел да отстранят казуса. Времето е било извънредно неприятно. Имало е огромни ветрови талази. Лодката, след удар в борда на кораба, стартира да се движи неконтролируемо и капитанът пада зад борда ”, съобщи капитан Иван Жеков от " Морска администрация " – Русе.

Веднага към мястото е изпратен катер, който да помогне в издирването. „ Издирвателните дейности от страна на „ Морска администрация ” са прекъснати все още. В интервенцията във вторник се включиха и полиция и доброволци. Вероятно дейностите от страна на Министерство на вътрешните работи не престават ”, уточни капитан Жеков.

По думите му изчезналият мъж е с 20-годишен опит. „ Той в действителност познава изискванията за работа и заплахите, които крие реката. Ще предприемем нужните дейности, с цел да установим аргументите за рухването му ”.

Източник: standartnews.comКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg