7 естествени виагра-продукти, изброяват изследователи. Някои храни и добавки могат

...
7 естествени виагра-продукти, изброяват изследователи. Някои храни и добавки могат
Коментари Харесай

7 естествени виагра-продукти

7 естествени виагра-продукти, изброяват откриватели. Някои храни и добавки могат да оказват помощ за увеличение на половото предпочитание при мъжете. Но те също могат да имат евентуални странични резултати и да взаимодействат с избрани медикаменти. Не е извънредно да търсите способи да увеличите половото предпочитание ва мъжете.

Така че, скъпи дами, вижте тези 7 естествени виагра-продукти.

Въпреки че фармацевтичните медикаменти, като виагра, могат да оказват помощ на мъжете да получат ерекция, доста от тях избират естествени други възможности, които са елементарно налични, дискретни и евентуално имат по-малко странични резултати. Изследванията демонстрират, че няколко храни и добавки могат да оказват помощ за повишение на либидото при мъжете и лекуване на еректилна дисфункция, в случай че това ви тормози. Тази публикация изброява 7 храни и добавки, които могат да ви оказват помощ да разпалите половото  желание на мъжа до вас. Това са: трибулус, мака корен, червен женшен, сминдух, шафран, гинко билоба, L-цитрулин.

Трибулус

Потенциални странични резултати: храносмилателно раздразнение, проблеми с черния дроб и бъбреците, и продължителна ерекция. Потенциални лекарствени взаимоотношения: с диуретици, медикаменти за кръвно налягане, за намаление на кръвната захар, разредители на кръвта. Трибулус (Tribulus terrestris) е малко листно растение с корени и плодове, които са известни в обичайна китайска и аюрведа медицина. Освен това е широкодостъпен като спортна добавка и постоянно се продава за повишение на равнищата на тестостерона и възстановяване на половото предпочитание. Въпреки че изследванията при хора не са посочили, че може да увеличи равнищата на тестостерона, наподобява, че усилва половото увлечение и при двата пола. Всъщност изследване демонстрира, че приемането на към 280 мг (mg) трибулус на ден в продължение на 3 месеца е в положение да усъвършенства половата дисфункция при дами преди и след менопауза, без нежелани странични резултати. Проучванията при мъже с еректилна дисфункция обаче, демонстрират смесени резултати. Едно по-старо изследване откри, че приемането на 800 mg от тази добавка на ден в продължение на 30 дни не лекува еректилна дисфункция. Обратно, в друго изследване, се потвърждава, че приемането на 1500 mg на ден в продължение на 90 дни усъвършенства ерекцията и половото предпочитание при мъжете.

Мака

Потенциални странични резултати: не са известни. Потенциални лекарствени взаимоотношения: няма. Мака (Lepidium meyenii) е кореноплоден зарзават, обичайно употребен за възстановяване на плодовитостта и половото предпочитание. Можете да закупите добавки в разнообразни форми, в това число прахове, капсули и течни екстракти. 12-седмично изследване от 2002 година отбелязва, че 42% от мъжете, които одобряват 1500–3000 mg мака на ден, изпитват нараснало полово увлечение. Според друго проучване, мака може да работи като натурален афродизиак за увеличение на половото предпочитание при мъжете. Може също да помогне за лекуване на еректилна дисфункция, само че са нужни повече проучвания. Освен това някои доказателства сочат, че мака може да помогне в битката със загубата на либидо, която поражда като непряк резултат на някои антидепресанти. Повечето изследвания откриват, че приемането на 1,5–3,5 грама (g) на ден в продължение на най-малко 2–12 седмици е задоволително за повишение на либидото.

Червен женшен

Потенциални странични резултати: сухота в устата, нараснал сърдечен темп, гадене, повръщане, диария, бодърствуване и раздразнителност. Потенциални лекарствени взаимоотношения: с медикаменти за диабет, разредители на кръвта, аспирин, препарати за химиотерапия, антивирусни средства и някои антидепресанти.

Женшен – по-специално аленият женшен – може да помогне за ниско либидо и да усъвършенства половата функционалност. Всъщност, обзор на 10 изследвания откри, че аленият женшен е ефикасен за възстановяване на половата възбуденост при дами в менопауза. В допълнение, аленият женшен може да усили производството на азотен оксид. Това е съединяване, което подкрепя кръвообращението и оказва помощ на мускулите в пениса да се провиснал. Всъщност изследванията разкриват, че тази билка е доста по-ефективна за възстановяване на еректилната функционалност от плацебо средства. Наистина, обзор на 9 изследвания, състоящи се от близо 600 мъже с лека до умерена еректилна дисфункция, заключава, че аленият женшен, наред с други типове, евентуално усъвършенства еректилната функционалност или удовлетворението от секса, спрямо плацебо.

Важно е да знаете, че макар, че аленият женшен нормално се понася добре, той може да аргументи странични резултати, като нараснала сърдечна периодичност и смутен корем. Може също по този начин да взаимодейства с медикаменти, като разредители на кръвта, тъй че хората, които ги одобряват, е добре да се съветват със здравен експерт преди използването му.

Сминдух

Потенциални странични резултати: диария, гадене, проблеми с храносмилането, виене на свят, главоболие и ниска кръвна захар.

Потенциални лекарствени взаимоотношения: с разредители на кръвта, антидепресанти, медикаменти за химиотерапия и бронходилататори.

Сминдухът е известна билка в различната медицина, която може да помогне за повишение на либидото и възстановяване на половата функционалност. Той съдържа съединения, които тялото ви може да употребява за производството на полови хормони, като естроген и тестостерон. 12-седмично изследване откри, че прибавянето на 600 mg дестилат от сминдух на ден усъвършенства половата функционалност и покачва равнищата на тестостерон при 120 мъже на междинна възраст и по-възрастни. Не е известно обаче, дали това нарастване на тестостерона е клинично значимо.

По същия метод, 8-седмично изследване при 80 дами с ниско либидо откри, че приемането на 600 mg сминдух на ден доста усъвършенства половата възбуденост и предпочитание, спрямо плацебо групата.

В допълнение, тази билка взаимодейства с медикаменти за разреждане на кръвта, като варфарин. Ако приемате разредител на кръвта, говорете със здравен експерт, преди да вземете сминдух.

Шафран

Потенциални странични резултати: гадене, сухота в устата, промени в апетита, безпокойствие, болки в стомаха и гадене. Потенциални лекарствени взаимоотношения: с разредители на кръвта.

Шафранът е вкусна фалшификация, която идва от цветето Crocus sativus. Многобройните му обичайни използва варират от понижаване на напрежението, до деяние като афродизиак, изключително за хора на антидепресанти. Някои изследвания демонстрират, че шафранът може да усъвършенства половата дисфункция, породена от антидепресанти. Нещо повече, един обзор на шест изследвания оповестява, че шафранът усъвършенства еректилната функционалност, половото предпочитание и удовлетворението при мъжете. Освен това, обзор на 5 изследвания при 173 души отбелязва, че шафранът доста усъвършенства разнообразни аспекти на половото наслаждение, желанието и възбудата, само че резултатите в изследванията варират доста. Ефектите на шафрана върху подобряването на половата функционалност при хора, които нямат меланхолия или не одобряват антидепресанти, са смесени.

Гинко билоба

Потенциални странични резултати: ниски равнища на натрий в кръвта. Потенциални лекарствени взаимоотношения: разредители на кръвта, антипсихотици, медикаменти за диабет, антидепресанти, медикаменти за намаление на холестерола и нестероидни противовъзпалителни средства.

Гинко билоба е известна билкова добавка в обичайна китайска медицина. Според някои по-стари проучвания и изследвания върху животни, тя може да лекува разнообразни проблеми, в това число полови, като еректилна дисфункция и ниско либидо. Това е по този начин, тъй като може да увеличи равнищата на азотен оксид в кръвта, което подкрепя притока на кръв посредством поощряване на разширението на кръвоносните съдове. Потенциалните резултати на гинко билоба за повишение на азотния оксид наподобяват по-силни при хора със сърдечни болести.

Когато се комбинират с други съединения, като L-аргинин, цинк и Tribulus terrestris, е потвърдено, че добавките, съдържащи гинко билоба, усъвършенстват либидото и половата функционалност.

L-цитрулин

Потенциални странични резултати: не са известни. Потенциални лекарствени взаимоотношения: с медикаменти за кръвно налягане и за диабет. L-цитрулинът е аминокиселина, естествено създадена от тялото, след което то я трансформира в L-аргинин, който оказва помощ за възстановяване на притока на кръв посредством произвеждане на азотен оксид за разширение на кръвоносните съдове. Това от своя страна, може да лекува еректилна дисфункция.

Например, малко изследване от 2011 година при 24 мъже с лека еректилна дисфункция и положения, свързани с нея, като високо кръвно налягане и диабет, откри, че приемането на 1,5 g L-цитрулин на ден доста усъвършенства признаците при 50% от участниците след 1 месец.

В друго 30-дневно изследване при мъже, приемането на дневна композиция от 800 mg L-цитрулин и 300 mg транс-ресвератрол, комбинирано с предписано лекарство за еректилна дисфункция, я усъвършенства, както и твърдостта на пениса.

Транс-ресвератролът, прочут като ресвератрол, е растително съединяване, което действа като антиоксидант и е обвързвано с голям брой изгоди за здравето. L-цитрулинът се предлага като хранителна добавка под формата на капсули или прахуляк, само че участва естествено в храни, като любеница, черен шоколад и ядки.

 infomax-logo-50-15-HW

 infomax-logo-50-15-HW

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР