7 души, представляващи неприемлив риск и заплаха за обществото, бяха

...
7 души, представляващи неприемлив риск и заплаха за обществото, бяха
Коментари Харесай

Австралийската полиция арестува 7 души, след антитерористични обиски

„ 7 души, представляващи недопустим риск и опасност за обществото, бяха задържани след антитерористични обиски “.


Това съобщи австралийската полиция, съобщи Агенция Франс Прес.

Двама високопоставени полицейски чиновници обявиха, че лицата са свързани с 16-годишния юноша, който намушка свещеник в черква в Сидни. Органите на реда настояват, че задържаните изповядват " религиозно стимулирана екстремистка идеология ".

Заместник-полицейският комисар Дейв Хъдсън съобщи, че е " евентуално " групата да възнамерява нахлуване, макар че не е ясна съответна цел.

" Поведението им, до момента в който бяха под наблюдаване, ни накара да имаме вяра, че в случай че извършат някакво деяние, няма да можем да го предотвратим. И в хода на следствието смятахме, че е евентуално да последва нахлуване ", сподели Хъдсън.

Полицията съобщи, че всички причинители са били малолетни.

Миналата седмица 16-годишен обвинен наръга в главата и гърдите свещеник Мар Мари Емануел, което провокира протест на почитателите на асирийската християнска черква в западната част на Сидни.

Полицията побърза да дефинира дейностите на младежа като " терористичен " акт.

В резултат на това определение взаимна работна група за битка с тероризма стартира следствие, сплотяващо щатските и федералните полицейски сили и разследващата работа ASIO.

Емануел има съвсем 200 000 почитатели в интернет, като е провокирал интереса на мнозина с рецензиите си към имунизациите и пандизите " Ковид-19 ", както и към исляма.

Районът е средище на дребната християнска асирийска общественост в Сидни, доста от които са избягали от гонене и война в Ирак и Сирия./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР