696 тона отпадъци от 18 нерегламентирани сметища са изнесени от

...
696 тона отпадъци от 18 нерегламентирани сметища са изнесени от
Коментари Харесай

Близо 700 тона отпадъци е почистила община Русе от началото на годината

696 тона боклуци от 18 нерегламентирани сметища са изнесени от общинското дружество „ Паркстрой “ в първото тримесечие на 2022 година

Сред най-големите замърсявания са били тези в кв. Държавно земеделско стопанство, откъдето са изнесени 307 т боклуци през февруари и 128 т през януари.

За цялата 2021 година пък са били почистени ръчно и машинно 64 нерегламентирани замърсявания с близо 1500 т боклуци.

Годишно от бюджета на общината за тази активност се отделят 250 хиляди лева, като постоянно те се оказват незадоволителни, с цел да покрият разноските за товаренето и превоза.

За да предотврати образуването на сметища, Община Русе сложи камери на едни от най-критичните сектори в града. Камерите се наблюдават в действително време от Центъра за видеонаблюдение, а фрагментите се изпращат в полицията за откриване на причинителите. По този метод инспекторите от отдел „ Екология “ са съставили голям брой актове след подадени сигнали за замърсяване и не престават да глобяват нарушителите.

Въпреки направените общински вложения, възбраните не престават да се подценяват, по тази причина община Русе още веднъж приканва за съзнателно отношение към околната среда.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР