69% от пълнолетното население на страната пие поне по едно

...
69% от пълнолетното население на страната пие поне по едно
Коментари Харесай

69% от българите пият по едно кафе

69% от пълнолетното население на страната пие най-малко по едно кафе дневно. Други 11 на 100 употребяват до четири кафета седмично. Това сочат резултатите от социологическо изследване на организация " Тренд " по отношение на навиците за консумация на кафе и кафе културата в България, извършено по поръчка на " АмРест кофи ".

Над половината (58%) от интервюираните считат, че сънародниците ни доста обичат да пият кафе, а други 34 на 100 споделят, че по-скоро обичат да пият кафе. Едва 1% показва, че българите по-скоро не обичат да пият кафе.

Проучването затвърди и мнението, че кафето е неизменима част от информационната просвета на нашенеца, като " да пием по кафе " е станало нарицателно за среща с другари. На въпроса " А с кого вие персонално обичате да пиете кафето си? " отговорите разкриват, че максимален е делът на приятелите - 26 на 100. Това е изключително видно при младежите на възраст 18-29 години - 45% от тях показват, че обичат да пият кафето си с другарче. Близо четвърт от запитаните (23%) показват, че пият кафето си в компанията на половинката си. Хората, които избират да употребяват кафе сами, са 15 на 100, като най-често този отговор се среща при индивидите над 60-годишна възраст.

Българите са традиционалисти във връзка с типа кафе, което употребяват. Но не са малко и тези, които обичат да опитват с нови усети и аромати - 34 на 100.

Наскоро бяха припомнени и резултатите от многочислени проучвания, съгласно които четири кафета на ден защищават от рак на черния дроб.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР