69.2% от учителите казват, че не налагат санкции на учениците,

...
69.2% от учителите казват, че не налагат санкции на учениците,
Коментари Харесай

Семействата ще плащат глоба за недисциплинирани ученици?

69.2% от учителите споделят, че не постановат наказания на учениците, тъй като процедурата е мудна и бавна, а 63.5% - тъй като е тежка и безсмислена.

71% от преподавателите се възпират да глобяват възпитаници, тъй като се тормозят от неуважителното, от време на време скандално, отношение от някои родители, а близо 46% се опасяват от пропуски в процедурата. Това демонстрира национално изследване на профсъюз „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “ по тематиката за успеваемостта на глобите като инструмент за обща поддръжка на учениците, извършено измежду 2890 педагогичен експерти и заинтригувани в границите на 10 дни.

Заради неработещите правила в тази област от синдиката упорстват за ясни отговорности за родителите, в това число и финансови наказания при нарушаване на учебния устав, както и да се вкара оценка „ Дисциплина “ за учениците, която да въздейства на образуването на бала им при кандидатстване в гимназия, написа.

От синдиката от много време дефинират наредбата за приобщаващото обучение, в която е разказан редът за налагане на наказания за учениците, като най-неработещата измежду всички наредби на МОН. Изследването им удостоверява това - 86.7% от запитаните считат, че процедурата за налагане на наказания би трябвало да бъда олекотена, а 93% - че наредбата следва да бъде изменена или анулирана. Според профсъюза това недвусмислено демонстрира, че на процедура този инструмент за поддръжка не работи.

„ Не натрапвам наказания на възпитаници, тъй като процедурата е мудна и бавна “, споделят 69.2% от запитаните. 63 на 100 от тях декларират, че нямат процедура да постановат наказания, тъй като „ процедурата е тежка и безсмислена “ а 53% - че резултатът от тях е нулев. 57.5% настояват, че „ шефът не позволява налагане на наказания поради делегирания бюджет и отлив на възпитаници “, като единствено 28.8% декларират самоуверено, че не тормозят да предизвикват процедурата по налагане на наказания на възпитаник.

Най-затрудняващият детайл за налагане на наказания съгласно 71% от учителите е „ неуважителното, от време на време скандално, отношение от някои родители “. Почти половината педагози се опасяват от пропуски в процедурата (45.8%), а 1/3 от тях имат терзания от връзката с родителите. 25% от учителите не схващат самата процедура по налагане на наказания, а 19% от тях споделят, че в учебното заведение им липсва психолог или педагогичен консултант, който следва да се включи в стадия при използване на ограничения преди минаване към глоба. На въпроса: „ Смятате ли, че ангажираността на родителите ще се увеличи при подписване на контракт сред просветителната институция и родителя за съблюдаване на учебния устав, като това да носи юридическа и правосъдна отговорност “, 85.2% са уверени, че това ще се случи, 8% нямат мнение, а 6.8% не виждат смисъл в подобен контракт. 89.7% от респондентите са определили „ правосъдната практиката в България някои родители да съдят учебното заведение поради наложени санкции или ниски оценки “ като „ безусловно порочна “ и единствено 2.2% - като възпитателна за учители и шефове.

От профсъюз „ Образование “ оферират няколко съответни ограничения за повишение на успеваемостта на глобите. На първо място, съгласно тях на родителите би трябвало да се вменят ясни отговорности, както и финансови наказания при нарушаване на учебния устав. В учебния закон да се вмени обвързване за подписване на контракт сред родител и просветителна институция във връзка с учебния устав със съответните финансови и административни наказания за родител, както и да се вкара оценка „ Дисциплина “ в четири степени посредством смяна в закона, която да въздейства на образуването на бал при кандидатстване, упорстват още те. От профсъюза оферират още процедурите по наказания на възпитаник да бъдат на осведомителен режим, т.е. родителят да не може да откаже поддръжка и по този метод да блокира процедурата, както и да се насърчават партниращите родители. Други техни хрумвания са да се понижи тежестта на броя възпитаници като съставен елемент за образуване на бюджета на просветителната институция, както и обществените служби, Агенцията за протекция на детето и отделите за протекция на детето да се засилват, реформират и „ станат престиж към родители, отклоняващи се от общоприетите протоколи за партниране “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР