64% от българите одобряват строгите противоепидемични мерки в страната, и

...
64% от българите одобряват строгите противоепидемични мерки в страната, и
Коментари Харесай

Българите все повече вярват в строгите мерки

64% от българите утвърждават строгите противоепидемични ограничения в страната, и даже считат, че са закъснели. Една трета изрично не одобряват ограниченията, само че делът им е намалял с 10%, спрямо пролетта. Данните са от национално-представително изследване, извършено от огромна организация за маркетингови проучвания.

От началото на пандемията досега сензитивно пораства доверието на популацията в нуждата от ограниченията и успеваемостта от тях. 80% са изрично уверени в спазването на персоналните защитни ограничения, споделя Даньо Димитров - изпълнителен шеф на организацията, осъществила допитването: 

" Колкото повече минава време на взаимния ни живот с този вирус, се вижда по-голяма убеденост на хората в това, че ограниченията са нужни, в това, че би трябвало да се съблюдават ограниченията за персонална хигиена, стерилизация, носене на маски, обществена отдалеченост ".

По-евтини дарове и по-скромна празнична почерпка приготвят българите за Коледа и Нова година. Повечето от тях споделят, че нямат въодушевление да честват.

70% от интервюираните сочат, че ще прекарат празниците в най-тесен фамилен кръг. Четири на 100 даже настояват, че ще останат сами и едвам под 3% възнамеряват събирания с другари или сътрудници.

Между 75 и 100 лв. плануват множеството българи за дарове по празниците, освен това за най-близките си хора. Едва една трета ще похарчат повече от 250 лв.. Обезпокоителен, съгласно специалистите, е делът от 4% на тези, които въобще не имат намерение да купуват дарове, каквато група миналата година не е имало.

" По-скоро работещите са показали, че ще се въздържат да купуват дарове, т.е. видно е по какъв начин имаме една много по-голяма сдържаност, обвързвана с харченето на пари. "

Коледната софра ще е по-богата от Великденската, само че по-скромна от миналогодишната и споделена в всеобщия случай единствено със фамилията. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР