63-годишна жена с тежко затлъстяване и тумор на бъбрека успяха

...
63-годишна жена с тежко затлъстяване и тумор на бъбрека успяха
Коментари Харесай

Отстраниха тумор на бъбрек при пациентка с тежко затлъстяване

63-годишна жена с тежко затлъстяване и израстък на бъбрека съумяха да спасят лекарите в УСБАЛО посредством лапароскопска интервенция, оповестиха от пресцентъра на болничното заведение.

Това е бил единственият късмет за лекуване на пациентката поради съпътстващите затруднения. При постъпването си в лечебното заведение дамата е страдала от тежка форма на затлъстяване – тя е тежала 125 кг. при растеж от 150 см. Освен това е имала две предхождащи интервенции за перитонит. Всичко това я е направило извънредно рискова за осъществяване на отворена интервенция за премахване на тумора на левия й бъбрек. Затова експертите са пристъпили към лапароскопска процедура.

"Интервенцията продължи три часа, при нея премахнахме левия бъбрек, на който имаше израстък, огромен към 10 см. ", изясни доктор Владислав Янков, гл. помощник в Клиниката по обща и коремна хирургия. "Направихме също и така наречен парааортална дисекция, за премахване на лифните възли. Жената е изписана от болничното заведение в положително положение ", сподели още той.

Ракът на бъбрека е относително рядко и подло заболяване. При него нормално няма признаци и по тази причина се открива в по-късен етап. В случаите, когато се появяват такива, това са кръв в урината и болежка. Най-сигурният метод за ранното разкриване на диагнозата са постоянните профилактични прегледи при уролог.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР