Световноизвестната българска цигуларка Катя Попов издъхна дни преди концерта си

...
Световноизвестната българска цигуларка Катя Попов издъхна дни преди концерта си
Коментари Харесай

Рак покоси световноизвестна българска цигуларка

Световноизвестната българска цигуларка Катя Попов издъхна дни преди концерта си в София, който трябваше да е на 30 май в зала "България ". Катя се бори с рака и загуби борбата единствено няколко дни преди да се завърне в родината след 28-годишно неявяване, написа "Телеграф ".

За изявата си, която трябваше да бъде последващата сряда, тя показа пред уредниците на концерта: „ България за мен е страната, която в никакъв случай няма да извадя от сърцето си. Аз постоянно ще бъда българка, без значение че по-дълго време съм живяща в Съединени американски щати. Родината ми е толкоз красива, толкоз необикновено място и с такива запаси. Това ми дава крила и ме кара да се гордея “.

Диригентът Скот Дън е удостоверил новината. Вчера той е приказвал с оркестъра. Разбрали са се през днешния ден или на следващия ден да се посочи какво ще се случи на 30 май и дали концертът ще бъде анулиран. Другият вид е Катя да бъде заместена от различен цигулар и цялото събитие да бъде в нейна памет.

Катя Попов в родена в София. Свири на цигулка от 4-годишна възраст. Печели голям брой награди и влиятелни състезания по света. Тя е първата жена концертмайстор на „ Холивуд боул “ - оркестърът, който записва музиката за множеството холивудски филми. Тя е от най-изтъкнатите цигулари в Калифорния. Член е на Камерния оркестър на Лос Анджелис и на концертния оркестър „ Лонг Бийч симфони “, преподава в консерваторията „ Боб Коул “, която е част от Калифорнийския университет.

Катя Попов се е борила с тежката болест от три години. Тя няма деца.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР