60 души, укриващи се в училище в украинското село Билохоривка,

...
60 души, укриващи се в училище в украинското село Билохоривка,
Коментари Харесай

Зеленски: 60 души са загинали при бомбардирoвка на училище в село Билохоривка

60 души, укриващи се в учебно заведение в украинското село Билохоривка, са починали при съветската бомбардировка по постройката , заяви украинският президент Володимир Зеленски , представен от международните организации.

" Само през вчерашния ден в село Билохоривка (в региона на Луганск) при съветска бомбардировка бяха убити 60 цивилни ", уточни Зеленски по време на видеоконференция с водачите от Г-7, осведоми Франс прес.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш е " ужасяващ " от бомбардировката на учебно заведение в Източна Украйна, предадоха международните организации.

Стефан Дюжарик, представител на генералния секретар на Организация на обединените нации, уточни, че Гутериш за следващ път повтаря, че цивилните и гражданската инфраструктура би трябвало да бъдат пощадени според интернационалното право.

" Тази война би трябвало да свърши, би трябвало да бъде открит мир съгласно с Устава на Организация на обединените нации и интернационалното право. Организация на обединените нации и интернационалните сътрудници в Украйна ще продължат да поддържат тези, животът на които е бил разрушен от войната ", уточни Дюжарик.

Междувременно Международният комитет на Червения кръст заяви, че над 170 цивилни лица, евакуирани от региона на Мариупол , в това число от металургичния комбинат " Азовстал ", са пристигнали в Запорожие. 

В текста е посочено, че това е третата интервенция по безвредната евакуация , осъществена координирано с Международния комитет на Червения кръст.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР