60 000 четвъртокласници ще се явят на миниматура по български

...
60 000 четвъртокласници ще се явят на миниматура по български
Коментари Харесай

60 000 четвъртокласници на миниматура по БЕЛ

60 000 четвъртокласници ще се явят на миниматура по български език и литература, каквото енационалното външно оценяване. Изпитът стартира в 10 часа, а малчуганите ще имат 1 час, с цел да решат всички задания.

Четвъртокласниците няма да имат чернова, само че ще имат опция да пишат по изпитния вид. Тя би трябвало да нанесат своите отговори с черен химикал в бланката, която ще получат. На нея би трябвало да напишат трите си имена и входящия си номер.

На изпита по български език и литература те би трябвало да се оправят с диктовката сред 40 до 60 думи. За първи път тя ще бъде пусната на аудиозапис, който учениците ще чуят три пъти.

Във втората част на изпита четвъртокласниците ще дават отговор на 10 текстови задания. Има и текст за четене с схващане с текстови задания със затворени въпроси и със свободен отговор. Трета част е по -различна от предишни години. Учениците би трябвало да основат сформират личен текст, прилагайки всички свои умения от начален стадий.

Максималният брой точки, който могат да изкарат четвъртокласните, ще стане явен, когато бъде изтеглен изпитният материал. Резултатите пък би трябвало да бъдат оповестени на 7 юни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР