59-годишният британец Ричард Даути бил изненадан, когато му поставили диагнозата

...
59-годишният британец Ричард Даути бил изненадан, когато му поставили диагнозата
Коментари Харесай

Този британец се излекува от диабет с драстична диета! Вижте я

59-годишният британец Ричард Даути бил сюрпризиран, когато му сложили диагнозата диабет. Цял живот се хранил здравословно, не пушел и никой от фамилията му не страдал от това заболяване. Затова решил да вземе в действителност фрапантни ограничения, с цел да се излекува от заболяването.

Лекарите открива, че е болен от диабет при рутинно проучване на кръвната захар. Оказало се, че тя е 9 ммол при естествени стойности 4-5 ммол. За човек, чието тегло е в нормата, сходни резултати били непредвидени.

Макар и към момента да нямал недоволства, Ричард решил да стартира с лекуването незабавно, с цел да се оправи с диабета още в зародиш. При напредване на болестта риска от преждевременна гибел се увеличавал с 36%.

Заедно с това диабетът може да повреди зрението му, здравето на бъбреците и да усили риска от инсулт. Лекарите обяснили на Даути, че в случай че не управлява хранителния си режим и не приема лекарства, животът му е в заплаха.

За да понижи нездравословните последици от диабета, той решил да предприеме още по-крайни ограничения – съкратил въглехидратите в менюто си и нараснал приема на пресни плодове и зеленчуци. Това обаче бе дало резултат.

Затова той потърсил рекомендациите на учени от университета в Нюкасъл. Те го посъветвали за интервал от 8 седмици да се подложи на диета, при която оптималното количество на одобрявана храна да не е повече от 800 калории дневно - 600 тях идват от заместващи храненето шейкове и супи, а 200 калории са от зелени зеленчуци.

И като се има поради, че естествената порция за един мъж съдържа към 2500 калории, тази диета приличала на чисто недояждане. Заедно с това учените предложили на британеца да пие по 3 литра вода дневно.

Диетата целяла изчистване на мастните натрупвания към черния дроб и панкреаса, които блокират производството на инсулин. Само 11 дни на тази диета и Ричард върнал стойностите на кръвната си захар до естественото.

В края на диетата, лекарите открили, че диабетът е оздравял, само че въпреки всичко предложили на британеца да се храни умерено до края на живота си.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР