57-годишният бургазлия Тодор Стамов е арестуваният с 90 кг марихуана

...
57-годишният бургазлия Тодор Стамов е арестуваният с 90 кг марихуана
Коментари Харесай

Моряк, преживял голяма трагедия, е арестуваният с 90 кг дрога в Бургас

57-годишният бургазлия Тодор Стамов е задържаният с 90 кг марихуана при акцията на полицията, написа Флагман.бг. Мъжът цялостен живот бил моряк, преди няколко години се пенсионирал и се прибрал в родния Бургас.

Съвсем скоро той претърпял жестока персонална драма, защото умряла майка му. Именно в фамилния парцел сред селата Страцин и Бата засадил растенията с марихуана. Полицаите получили оперативна информация и щурмували плантацията. Освен растенията, те разкрили и изсушена дрога, съхранявана в бидони.

Тодор обяснил на ченгетата, че страда от тежко заболяване и употребява опиата, с цел да си прави специфични масла, с които се лекува. Той отворил хладилника и персонално посочил на униформените къде са въпросните масла, разкриха още нашите източници.

Тодор не е престъпно проявен или осъждан.

Ръководителят на Окръжна прокуратура – Бургас Геориг Чинев изясни, че откритото количество е много съществено – 90 кг суха листа маса и още над 100 кг растения. Тодор е упрекнат за държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции.

"Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа, още през днешния ден ще изискат да бъде удължена мярката. Растенията са доста добре подредени със спазени отстояния, което значи, че целеустремено са отглеждани, с цел да дадат добра годишна продукция. Такова количество демонстрира, че то е отглеждани за продажба, а освен за държане ", разгласи Георги Чинев.

Шефът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоян разкри, че равнищата е била оборудвана със специфична поливна система, а процентът на наркотично вещество в откритата дрога - много висок.

"Самата суха маса е запазване в разнообразни бидони, кашони и вакуумирани пакети. Задържан е в развой на поливане на растенията. Част от сухата листна маса е пакетирана по метод, който допуска друга цел ", сподели старши комисар Калоянов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР