56-годишен мъж почина при мистериозни обстоятелства в Елхово. Христо Карски

...
56-годишен мъж почина при мистериозни обстоятелства в Елхово. Христо Карски
Коментари Харесай

Мъж почина след катастрофа с гранична полицайка. Близки: На смъртния акт пише…

56-годишен мъж умря при мистериозни условия в Елхово. Христо Карски е умрял няколко часа след злополука, при която е ударен от гранична полицайка. Действията от страна на органите след гибелта му обаче карат околните му да се съмняват, че казусът ще бъде затулен и потулен.
Инцидентът е станал на 29 март, а мъжът още не е заровен. Роднините му упорстват за втора аутопсия, която да откри точните аргументи за гибелта му.
Флагман.бг се свърза със сестрата на умрелия – Неда Карска, с цел да опише повече за случая.
„ На 29 март, малко след 12 ч. на обяд, е станало ПТП в Елхово. Брат ми се е движел с персоналния си автомобил по път с преимущество. На кръстовището на ул. „ Камчия “ с ул. „ Царибродска “ автомобил, ръководен от Поля Иванова, не стопира на знак STOP, даже не понижа скоростта, връхлита колата на брат ми и я удря от лявата страна – шофьорското място. Както се вижда и на фотосите, там са провалите по колата на Христо. Брат ми е наедрял човек, евентуално е притиснат от колана или от вратата. Съдебният доктор също разказва, че брат ми има пострадвания от лявата страна. На място идва екип на Бърза помощ, който обаче даже не е прегледал брат ми, макар че е пострадал. Има очевидци, които споделят, че му е прилошало, имало е пяна към устата му. А най-шокиращото е, че дамата, която го е блъснала, три пъти е поискала да му бъдат направени проби за алкохол, защото е залитал и говорел несвързано. Това не смятате ли, че е обикновено след злополука? Състоянието му е било в резултат на удара “, споделя Неда Карска.
Тя споделя още, че пробите за алкохол са били негативни. На място единствено са му дали вода, след което незабавният екип си е тръгнал, твърди още сестрата на умрелия. Мъжът се прибрал у дома, само че защото не се чувствал добре, помолил негов комшия да пристигна да остане при него, страхувал се да не се утежни положението му. Сутринта в 6 ч. на 30 март комшията го е намерил мъртъв – паднал на земята.
„ Той се обадил на тел. 112, пристигнала е доктор Николаева от Спешния център. Въпреки че тя е знаела, че брат ми е взел участие в ПТП, не е направила връзка със гибелта му и злополуката. Не е назначила и аутопсия, не е повикала и следствен екип, който да откри от какво е настъпила гибелта “, твърди Карска. Тя е юрист и е добре осведомена с всички дейности, които би трябвало да се подхващат при сходни обстановки. В 10:30 ч. тя към този момент е била в Елхово и попитала доктор Николаева от какво е настъпила гибелта и за какво няма назначена аутопсия. Получава отговор, че това би трябвало да се съобщи от околните. Точно това прави почернената сестра. От Спешния център са й дали отговор, че специфичната кола за спешна помощ пътува от Ямбол.
„ 3 дни чаках, тя по този начин и не дойде. Накрая, на 1 април, ангажирах частна кола за спешна помощ, която закара брат ми в Сливен за аутопсия, съгласно която гибелта му няма общо с злополуката. Ходенето по тъгите продължи и там. На 2 април издадоха смъртен акт – документ с погрешно наличие, защото на него пишеше, че брат ми е умрял на 1 април. Според мен се пробват да разделечат времето от ПТП до настъпването на гибелта.Смятам, че е оказано въздействие на правосъдния доктор, тъй като граничната полицайка Поля Иванова има връзки. Нейните проби за алкохол също са негативни, само че няма тест за опиати “, твърди още Неда Карска.
Според нея са позволени доста нарушавания от страна на лекарите и не може да си изясни за какво не е направена аутопсия незабавно, откакто е открит мъртъв. Може да удушен, токсичен, той въпреки всичко е умрял у дома, това е неприемливо, ридае почернената сестра.
Христо Карски към момента не е заровен. Трупът му е в хладилна камера в Бургас. Близките му ще изискат от прокуратурата да бъде назначена втора аутопсия и експертизата да покаже от какво е настъпила гибелта. Те упорстват това да се направи в Бургас, с цел да няма напън и въздействие.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР