55-годишният Оливър Ципше е водещият кандидат за главен изпълнителен директор

...
55-годишният Оливър Ципше е водещият кандидат за главен изпълнителен директор
Коментари Харесай

BMW ще има нов изпълнителен директор

55-годишният Оливър Ципше е водещият претендент за основен изпълнителен шеф на огромния авто производител - BMW, оповестиха източници в петък, представени от Bloomberg. Той ще размени досегашния шеф на компанията - Харалд Крюгер, който съобщи, че ще се отдръпна от поста си през 2020 година и няма са се възползва от опцията да изкара още 5 години.

BMW отхвърли да удостовери кандидатурата на Ципше, казвайки, че въпросът за евентуалното предопределение ще бъде публично решен на 18 юли, когато има среща на целия контролен съвет.

Ципше е най-младият от тримата евентуални наследници, като вероятното преимущество е, че BMW има горна граница от 60 години за членовете на Управителния съвет. Той се причислява към компанията като стажант през 1991 година, като следи огромни нараствания на индустриалния потенциал на BMW, изключително в Китай и Съединени американски щати. Ципше е любимецът, защото сегашната му служба е началник произвеждане, служба, която предходните шефове на BMW, Крюгер и сегашния ръководител на борда, също са изпълнявали, преди да станат изпълнителни шефове.

Преди да стане член на управителния съвет през 2015 година, Ципше беше вицепрезидент на техническото обмисляне и продуктова тактика.

"Кандидатът на основния изпълнителен шеф няма да бъде изненада, " сподели един от източниците.

Потенциалните противници на Ципше са 59-годишният член на борда на R&D Клаус Фройлих и 57-годишният финансов шеф Никола Питър. Друг вероятен противник е Маркус Дюсман, специалистът на BMW за създаване на мотори, който се реалокира във Volkswagen през 2018 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР