54-годишен български фармацевт стои в основата на престъпна банда, мамила

...
54-годишен български фармацевт стои в основата на престъпна банда, мамила
Коментари Харесай

Български аптекар завъртя далавера за милиони с фалшиви рецепти в Германия

54-годишен български фармацевт стои в основата на незаконна тайфа, мамила немските здравни каси от години. Той е бил задържан в Берлин. С подправени предписания българинът и съучастниците му са припечелили милиони. В продължение на месеци немските управляващи са разследвали хипотетична незаконна група, включваща 11 души на възраст сред 31 и 64 години, петима от които са фармацевти. Предполага се, че те са ощетили немските здравни каси с милиони евро - чрез фалшифицирани предписания за скъпи медикаменти. Става дума за предписания със междинна стойност от 15 000 евро, се споделя в взаимно прессъобщение на берлинската полиция и прокуратурата в Берлин.

Схемата е била следната: фалшифицирани предписания за сякаш продадени скъпи медикаменти са били представяни от аптекари пред здравните каси в Германия, които са им изплащали съответните суми. Според досегашните разкрития, общият размер на измамите е към 3,1 милиона евро. Предполага се обаче, че вредите може и да са доста по-големи, тъй като бандата е работила от близо 10 години на територията на Германия.

Предполага се, че в основата на цялата незаконна скица са 54-годишен български фармацевт, който към този момент един път е бил съден, и неговата 31-годишна партньорка. И двамата живеят в България. От прессъобщението излиза наяве, че те са пристигнали в Берлин, с цел да продължат да правят измами или да провеждат такива.

Двамата са били аресутвани в петък сутринта (7 юли) в границите на специфична акция, извършена в Берлин и в Бранденбург. С тях са били задържани и още двама от съучастниците им.

източник: dw.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР