53-годишен лекар в Норвегия тормозил сексуално, малтретирал и понякога дори

...
53-годишен лекар в Норвегия тормозил сексуално, малтретирал и понякога дори
Коментари Харесай

"Лекар на годината" в Норвегия изнасилсвал десетки свои пациенти

53-годишен доктор в Норвегия тормозил полово, малтретирал и от време на време даже изнасилвал десетки свои пациенти – мъжи и дами.

През февруари тази годината локалната полиция е отворила специфична гореща телефонна линия за подаване на сигнали от засегнатите, броят им непрестанно пораства.

89 души публично към този момент са регистрирани като жертви на принуждение. В 34 от случаите става въпрос  за изнасилвания.

Той е наказан за обезчестяване на 6-годишната си доведена щерка в Ню Орлиънс

Доктор Арне Бай практикува в дребната община Фроста, която има 2600 поданици. Там всички знаят експерта, а доста от тях при потребност се съветват с него.

Още през 2016 година Има сигнали, че нещо не е наред. Тогава в здравното ведомство постъпили първите недоволства. Но едвам през август 2022 година полицията се намества след сигнал от здравния отдел и е стартира следствие. Органите на реда претърсват кабинета и жилището на експерта и отварят горещата телефонна линия.

При обиските полицията открива видеоматериали с обща дълготрайност 6000 часа.

Докторът е заснемал злоупотребите с пациентите си, архивирал и сортирал всичко по дати. Първите съхранени видеозаписи са направени през 2016 година, последните са от 2021 година

При вътрешни инспекции е открито, че лекарят е провеждал гинекологични прегледи, макар че такива не са били нужни. Но има и други регистрирани злоупотреби като масаж на по-интимни елементи от тялото на пациента. Много от преглежданите е трябвало да се събличат изцяло голи даже когато е нямало причина за това.

Той към този момент излежава присъда от 23 години затвор

Въпреки множеството недоволства през годините, през 2021 година доктор Бай е отличен със специфична премия „ Лекар на годината “– поради въвеждането на строги пандемични правила във Фроста. Той е наредил затваряне на магазини и учебни заведения и оставане под карантина още преди да бъдат въведени такива държавни правила.

Докато лекарят е възхваляван в локалните издания, доста от пациентите му изпитват неуместни усеща.

Само няколко месеца откакто получава премията си, Арне Бай губи лиценза си за упражняване.

Междувременно полицията към този момент е запорирала големия дом на доктора, с цел да бъдат покрити разноски за вреди, претърпени болки и премеждия на пострадалите.

Все още не е ясно по кое време лекарят ще се изправи пред съда.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР