52-годишната жена, която беше блъсната вчера от автобус на градския

...
52-годишната жена, която беше блъсната вчера от автобус на градския
Коментари Харесай

Жената, блъсната от автобус в София, е стабилна, но с опасност за живота

52-годишната жена, която беше блъсната през вчерашния ден от рейс на градския превоз в столичния квартал " Дианабад ", е в устойчиво положение, само че с заплаха за живота. Това заяви травматологът от университетската болница " Света Анна " доктор Станислав Милев. Той е управлявал животоспасяващата интервенция, траяла близо шест часа, при която се е наложила ампутация на десния крайник на дамата.

Тя е призната с голям брой счупвания на крайниците, таза и ребрата, като е допустимо да се стигне и до ампутация на дясната й ръка.

" В интерес на истината, на подобен вид пациент шансът му да оцелее беше най-малък, само че с помощта на работата на нашия реанимационен екип, съответната им своевременна интервенция, даде опция за нашата реакция и пациентката е жива. Има и черепно мозъчна контузия с огромна рана на главата, с вътремозъчен хематом. Пациентката сега е в устойчиво положение, събудена, реагира на болкови и на вербални дразнения ", уточни доктор Станислав Милев, представен от БНР.

59-годишният водач на рейса е в болница, като все още няма изясненост за какво е изгубил ръководство. Той е настанен в клиниката по гръдна хирургия на университетската болница " Софиямед ", с контузия на гърдите, на този стадий няма заплаха за живота му.

Малко след 18.00 ч. рейсът по линия 94 навлезе в насрещното платно на бул. " Никола Габровски ", блъсна дамата, която към този момент е с ампутиран крак, а по-късно удари дипломатически автомобил. Две дами от рейса получиха леки контузии. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР