52-годишна жена почина в Габрово след усложнения от грип. Жертвите

...
52-годишна жена почина в Габрово след усложнения от грип. Жертвите
Коментари Харесай

Недостиг на легла в болниците във Варна заради грипната епидемия

52-годишна жена умря в Габрово след затруднения от грип. Жертвите на епидемията у нас към този момент са повече от шест, по данни на здравното министерство. Пациенти с затруднения от заболяването препълниха отделенията на многопрофилните лечебни заведения във Варна. Техните шефове към този момент насочиха искане до Здравната каса краткотрайно да бъдат обезпечени спомагателни кревати.

Варна

С близо 20% са се нараснали болните, минали през незабавните кабинети на здравните заведения във Варна. Много от тях се нуждаят от непрекъснато лекарско наблюдаване.
Проф. Ивайло Въжаров, шеф на Военноморска болница - Варна: Макар че имаме най-голямата конструкция по пулмология в града с 20 кревати поделение, само че подадохме към Здравната каса заявление да ни се усилят леглата, с цел да посрещнем тези пациенти.
В отделенията на лечебните заведения " Св. Анна " и " Св. Марина " също няма свободни места. Там се одобряват заболели освен от Варна, само че и от цяла Североизточна България.
Д-р Яна Драганова, РЗИ-Варна: Директорът на РЗК е разрешил да се включат спомагателни кревати към отделенията за интензивно лекуване, белодробни клиники, в инфекциозна клиника на " Света Марина " и " Света Анна " по отношение на епидемиологичната обстановка.
Най-често от затруднения поради грипа страдат болните над 60-годишна възраст.
Проф. Ивайло Въжаров, шеф на Военноморска болница - Варна: Дава миокардити, вторични бактериални пневмонии, плеврити и най-тежкото затруднение е по този начин нареченият респираторен дистерс, синдром, който е обвързван с висока смъртност.
Само през последните няколко дни лекарите във Военноморска болница са се борили за живота на две пациентки с тази диагноза. Жените са нормализирани, само че лекуването им е коствало на болничното заведение над 3 000 лева
Доц. Ивайло Въжаров, шеф на МБАЛ - Варна към ВМА: Клиничната пътека е 460 лв.. Това е единствено лекарства, не се включват лекарският труд, сестринският труд, нито хотелската част.
От Здравна ревизия обявиха, че грипната зараза стартира да отшумява. Според лекарите, обаче, точно в този момент е пикът на затрудненията от грипа. От лечебните заведения в града твърдят, че няма да връщат пациенти. Осигурени са всички нужни медикаменти за справяне с епидемиологичната обстановка.
 В клопката на грипа: Повече от половин България е в зараза В клопката на грипа: Повече от половин България е в зараза
Грипът продължава да настава. Повече от половин България е в зараза. От през днешния ден тя е в действие за областите Разград и Велико Търново, а от на следващия ден ще бъде...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР