51-годишният австриец Петер Щьогер замени Петер Бош на кормилото на

...
51-годишният австриец Петер Щьогер замени Петер Бош на кормилото на
Коментари Харесай

Борусия уволни Бош и назначи Щьогер за треньор

51-годишният австриец Петер Щьогер размени Петер Бош на кормилото на Борусия Дортмунд, заяви уеб сайтът на немския клуб.
Ръководството на Борусия уволни холандеца Бош, откакто в събота отборът загуби на собствен терен от Вердер с 1:2 и към този момент е в серия от осем мача без победа. Решението на ръководителите на Борусия е ненапълно необичайно предвид на това, че Петер Щьогер тъкмо преди седмица загуби работата си в Кьолн по сходна причина - " козлите " не съумяха да запишат нито една победа в 14 следващи срещи. Негови асистенти ще бъдат Манфред Шмид и Йорг Хайнрих, съглашението с тримата е до 30 юни следващата година. Щьогер бе ментор на Кьолн от 2013 година Борусия Дортмунд след 15 кръга от Бундеслигата е на седма позиция с 13 точки по-малко от водача Байерн.

" Вчера вечерта в диалог с Петер взехме решение той да напусне поста. Разделихме се по най-хубавия метод и желая да подчертая, че ние продължаваме да считаме Бош отличен треньор и човек ", съобщи генералният шеф на тима Ханс-Йоахим Вацке. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР