5-годишно дете почина тази нощ на път за спешното отделение

...
5-годишно дете почина тази нощ на път за спешното отделение
Коментари Харесай

Трагедия: 5-годишно дете почина на път за болницата в Благоевград

5-годишно дете умря тази нощ на път за незабавното поделение на болничното заведение в Благоевград. Най-вероятната причина за гибелта е аспирация.
Преди да бъде потърсена незабавна помощ, детето е страдало от болки в корема, разстройство, гадене и повръщане от към 5 дни.
Засега се знае, че детето е закарано в незабавния център в град Рила след 3-4 дни, в които имало разстройство и повръщане. Медиците от Рила решили, че детето би трябвало да бъде превозено до болничното заведение в Благоевград. Оттам обясниха, че при идването детето към този момент било без витални индикатори, предава Tribune.
„ Докарано е в нашата болница към този момент умряло. Според екипа, който го е поел, детето е било в клинична гибел, без витални индикатори – нито сърдечна, нито дихателна активност. Веднага са почнали реанимационни мероприятия, траяли повече от 40 минути. Дълго време са правени опити детето да бъде съживено ”, съобщи доктор Димитър Димитров, шеф на МБАЛ-Благоевград.
„ Въпреки всичко, разпоредих вътрешна комисия, която да проверява случая. Нямам терзание във връзка с нашия екип ”, сподели той.
Според него най-вероятната причина за гибелта е аспирация. Предстои да бъде направена аутопсия.
Изпълнителната организация „ Медицински контрол “ заяви, че се е самосезирала и стартира изключителна инспекция на МБАЛ-Благоевград, ЦСМП – Кюстендил/ФСМП – Рила и персоналния доктор на детето.
Медиците в незабавното поделение в Благоевград са създали всичко по силите си с реанимационни дейности да спасят детето, само че гибелта към този момент е била настъпила, споделиха за Българска национална телевизия от МБАЛ-Благоевград.
Медиците установили гибелта на детето, а дали тя е настъпила по пътя към незабавно приемно в Благоевград или преди този момент, ще остановява следствие на прокуратурата.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР