49 нови горски пожара са възникнали през последното денонощие в

...
49 нови горски пожара са възникнали през последното денонощие в
Коментари Харесай

Нови 49 пожара в Гърция, въвеждат доживотен затвор за умишлен палеж

49 нови горски пожара са зародили през последното денонощие в Гърция, а противопожарните сили се оправят с 82 пожара в цялата страна, оповестиха от противопожарната работа. Повечето от тях са били овладени неотложно в началния им стадий, се отбелязва в изказването.
Прочетете още
Междувременно пожарът в Еврос е в ремисия, а мощните противопожарни сили както наземни, по този начин и въздушни, не престават да работят.

Европейският механизъм за гражданска отбрана оказва подпомагане при ликвидирането на пожарите със сили от Франция, Испания, Кипър, Румъния, Чешката република, България и Словакия, както и от Албания и Сърбия посредством транснационални съглашения, осведоми Bulgaria ON AIR.

Съдействие оказват и огромен брой пожарникари доброволци, сили, предоставени от Генералния щаб на националната защита и гръцката полиция, както и водоноски и съоръжение за планове от районите. Местните следствени служби, както и екипи на Дирекцията за закононарушения, свързани с палежи (D.A.E.E.), не престават да проверяват аргументите за пожарите.

А от Министерството на правораздаването оповестиха, че по неотложност внасят в Народното събрание смяна в закона с отнемане от независимост до 3 години за непочистени горски терени и две години затвор за владеене на запалителни материали. Глобите могат да надвишават 100 хиляди евро. За потвърден тенденциозен палеж се планува пожизнен затвор.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР