48 сантиметра на човек. Толкова завладяна територия се пада на

...
48 сантиметра на човек. Толкова завладяна територия се пада на
Коментари Харесай

48 сантиметра на човек - цената, платена от Русия за Бахмут

48 сантиметра на човек . Толкова превзета територия се пада на всеки погубен или ранен съветски боец в Бахмут. Министерството на защитата разгласява заключенията си във видеоклип, оповестен в Twitter, за който оповестява съветската редакция на BBC

Такова пресмятане прави Британското министерство на защитата въз основа на обстоятелството, че в региона на Бахмут Русия е напреднала с към 29 км, а загубите ѝ възлизат на до 60 000 души .

" Сега в града живее единствено 1% от довоенното население от 70 000 души ", отбелязва министерството.

В края на май президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че Русия е изгубила до 100 000 души край Бахмут .

Руската редакция на BBC, взаимно с MediaZone и екип от доброволци съумяват да открият имената на 5703 души, които може би са починали в боевете за Бахмут .

Това са или такива, на които Бахмут е посочен в некролозите, или такива, които са се сражавали като част от ЧВК " Вагнер " и са умряли след 1 август 2022 година - към тази дата започваха боевете за Бахмут. Повечето от починалите, които сме разпознали, са затворниц и.

BBC счита въз основа на наблюденията върху гробищата в разнообразни райони на Русия, че действителният брой на жертвите може да е два пъти по-голям от броя на починалите , които са разпознати поименно. Тоест и съгласно най-консервативната оценка съветската страна може да е изгубила към 12 хиляди души в боевете за Бахмут.
 Украйна оповестява за нови триумфи край Бахмут
Украйна оповестява за нови триумфи край Бахмут

Русия се пробва да си върне изгубените позиции

Но в тази ситуация с " Вагнер " действителният брой на починалите може да е доста по-висок и от тази консервативна оценка, защото чиновниците на ЧВК постоянно са погребвани по-тайно от съветските военни , а някои от пленниците даже са погребвани в нови гробища, които не е елементарно да бъдат открити. Поне едно от тях се намира отвън съветските граници, покрай Луганск.

Характерът на боевете при Бахмут, които към този момент е всекидневно да се назовават " кланица ", ни подсказва, че съветските военни може да са изгубили повече от 20 000 души за близо 10-месечните опити да завладяват Бахмут, а съотношението на ранените, поради неприятната подготовка на пандизчиите, може да доближи 1:5 или повече.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР