48 са кандидатите за депутати, които са с досиета към

...
48 са кандидатите за депутати, които са с досиета към
Коментари Харесай

Разкритие! Ето ги ченгетата, мераклии за депутати

48 са претендентите за депутати, които са с досиета към Държавна сигурност (ДС), включени в партийните листи за вота на 2 април. Това излиза наяве от решение на Комисията по досиетата, която има задължението да ревизира всички претенденти за Народното събрание, регистрирани в районните изборни комисии.

На предходните два вота - през октомври 2022 и през ноември 2021, кандидатите за властта с картончета от Държавна сигурност са били 57. На изборите през лятото на 2021 година те са били 51, а на тези през април същата година - 87. Това демонстрира равномерен спад на някогашни сътрудници и сътрудници, които напират да влязат в Народното събрание.
-->
Най-много са в редиците на Българска социалистическа партия - 11 души. По 4-ма са в листите на „ Левицата! “ и обединението „ Неутрална България “. По 4-ма има в листите на „ Български напредък “, коалиция „ Заедно “ и от обединяването „ Вън от Европейски Съюз и НАТО “.

Национална движение „Симеон Втори" и партия „ МИР “ са по трима.

При „ Възраждане “ и ГЕРБ-СДС има единствено по един.

По-голямата част от тези хора са обявявани за принадлежност към Държавна сигурност и в предходни години. За първи път се оповестяват имената единствено на 7 индивида. Сред тях е Веселин Дуфев от „ Възраждане “ с псевдонима сътрудник Роберт. Дуньо Дунев от „ Заедно “ е бил притежател на явочна квартира под името Роза.

Съпартиецът му Иванчо Георгиев е работил под псевдонима сътрудник Калоян. Мирослав Мирчев от БСДД е бил регистриран единствено като резидент с името Андреев. Михаил Захариев от Национална движение „Симеон Втори" е сътрудничил под името сътрудник Бенковски.

Социалистът Стефчо Георгиев е бил щатен чиновник, назначен е още през 1966 година и през годините е минал през младши шпионин до зам.-началник на поделение. През 1980 година е изпратен на 3-месечен курс в школата на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), написа Факти.бг..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР