48 мигранти са пътували в автобуса, който тази сутрин катастрофира

...
48 мигранти са пътували в автобуса, който тази сутрин катастрофира
Коментари Харесай

48 мигранти са пътували в автобуса, в който се вряза патрулка! Два пъти е отказал да спре

48 мигранти са пътували в рейса, който тази заран катастрофира в Бургас, като при случая починаха двама служители на реда. Това съобщи окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев. Той дойде преди минути на мястото на нещастието, като удостовери, че транспортното средство е идвало от Малко Търново и по информация на прокуратурата не е напускало рамките на страната, което значи, че мигрантите са били транспортни през границата по различен метод.
Прочетете още
Както съобщихме, случаят е станал към 5 часа сутринта на едно от най-оживените кръстовища в морския град „ Трапезица “, а автобусът е с регистрация от Босна и Херциговина.

Йордан Илиев и Атанас Градев са починалите при гонката служители на реда, чиновници на 1 районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Бургас. 



Шофьор на рейс не се подчинява два пъти на подаден сигнал със стоп палка от гранични служители на реда. Започва гонене. Изпратен е полицейски патрул, който е направил опит да препречи пътя на водача на рейса, който губи надзор и опустошава както полицейската кола, по този начин и два павилиона. На място има екипи на пожарна и полиция.

 „ Няма данни за други потърпевши. При опит да бъде спрян рейсът, той е връхлетял върху полицейския автомобил и се е стигнало да гибелта на двама чиновници на реда. Имало е гонене ”, сподели Демерджиев пред Нова телевизия.



„ Предприехме ограничения, с цел да се спре засиления мигрантски напън. В момента включваме дронове и военна техника ”, сподели още вътрешният министър.

Сред мигрантите има и дами и деца, които сега са до мястото на злополуката, има задържан.

„ В 04 54 ч. е изработен опит да бъде спрян рейса на построен пропускателен пункт от „ Гранична полиция ”. Шофьорът не се подчинява. Направен е втори опит за прекъсване още веднъж на пункт преди Бургас. И към този момент при третия опит става злополуката с сътрудници от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. В момента се открива самоличността на мигрантите ”, съобщи Станимир Станев, зам.-главен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Заради случая е затворена огромна част от кръстовището на " Трапезица ". 



Снимки: Българска национална телевизия

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР