47 са ранените полицаи на протеста срещу френското предложение в

...
47 са ранените полицаи на протеста срещу френското предложение в
Коментари Харесай

47 ранени полицаи на протеста в Скопие

47 са ранените служители на реда на митинга против френското предложение в Скопие. 11 от тях са с по-сериозни пострадвания, а двама с тежки пострадвания. Гражданите показаха своето неодобрение пред постройката на Народното събрание на Република Северна Македония довечера, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. Протестът стартира пред постройката на държавното управление на страната, продължи пред министерството на външните работи и приключи пред постройката на Народното събрание към 23 ч. локално време, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Полицията е открила съществени нарушавания на публичния ред от страна на протестиращите - хвърляни са камъни, яйца, стоманени предмети, плочки, коктейли " Молотов ", пътни знаци, кофи за отпадък и пиротехнически средства, както по постройките, по този начин и по полицейски чиновници.

От Министерство на вътрешните работи оповестяват за нанесени вреди по прозорци и фасади и в трите здания - на държавното управление, министерството на външните работи и Народното събрание на Република Северна Македония, счупени са 16 полицейски щита, няколко защитни полицейски шлема и инсталация за радиовръзка, потърпевша е полицейска будка пред Народното събрание и полицейска кола.

Задържани са 11 души, като от Министерство на вътрешните работи прецизират, че по време на митингите полицията не е употребила нито пиротехника, нито химически средства за разпространяване на протестиращите.

„ Министерство на вътрешните работи подхваща ограничения за изясняване на случилото се и приканва уредниците на митингите и жителите да проявят либерален потенциал, митингите да бъдат мирни и демократични, да се резервира редът, спокойствието и сигурността. Чрез принуждение против тези, които пазят реда, по отношение на македонската полиция и оборудванията на институциите, не се реализира нищо. Диалогът би трябвало да се води в институциите “, пишат от Министерство на вътрешните работи. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР