45-годишният японски жител Шинджи Аоба подпали анимационно студио в Киото,

...
45-годишният японски жител Шинджи Аоба подпали анимационно студио в Киото,
Коментари Харесай

Подпали 36 души: Осъдиха на смърт японец СНИМКА

45-годишният японски гражданин Шинджи Аоба подпали анимационно студио в Киото, убивайки 36 души и ранявайки десетки други. За това е наказан на гибел. 

Прокурорите упорстваха за смъртно наказване с аргумента, че Аоба е имал претекст да нападна студиото - той вярвал, че работата му е била открадната, пише Би Би Си. Аоба твърди, че Kyoto Animation е провело съревнование, в което романът, който е изпратил, е бил откраднат. В тази връзка през юли 2019 година той влезнал в работно време в ателието, разлял бензин на първия етаж и запалил постройката.

Самият Аоба получи изгаряния на над 90% от тялото си в огъня и по-късно призна, че не е планувал, че действието му ще докара до гибелта на доста хора. Адвокатите на подсъдимия твърдяха, че той не схваща последствията от дейностите си заради психическо разстройство. Те споделиха, че мъжът халюцинира, само че съдът отхвърли тези причини.

Шинджи Аоба по-късно признава виновността си за подпалването на студиото.

В Япония смъртното наказване нормално се употребява в случаите, когато са убити повече от един човек или когато са осъществени изключително тежки закононарушения.
 Шинджи Аоба Шинджи Аоба
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР