44-годишен български гражданин с австрийски произход почина, след като падна

...
44-годишен български гражданин с австрийски произход почина, след като падна
Коментари Харесай

Българин почина по време на бягство от полицията до Венеция

44-годишен български жител с австрийски генезис умря, откакто падна от петия етаж на хотел в курорта Бибионе. Той се опитвал да избяга от карабинерите, оповестиха италиански медии. Въпреки че въпросният мъж се споделя Карл Нойвирт, италианските медии настояват, че той имал българско поданство, оповестява struma.bg. В интернет може да се откри единствено един човек с това име в България, който излиза в търсачката на комерсиалния указател на Варна – съгласно нея той е притежател на ЕООД в града, което се занимава с монтаж на железни структури и металообработващи машини. Според италианските медии Нойвирт си прекарвал уикенд в един от най-луксозните хотели на курорта – Бибионе Палас Хотел. Бибионе е част от община Сан Микеле ал Таляменто и се намира до Венеция.

Мъжът бил с щерка си и приятеля ѝ. Според устав на Министерство на вътрешните работи, който е в действие от 2013 година в Италия, незабавно след регистрацията на туристите в хотелските структури данните се предават по интернет в полицията. Така управляващите незабавно разбрали, че въпросният екскурзиант е търсен с европейска заповед за арест, издадена от Австрия. Той бил издирван за серия от обири по домове и магазини. При типа на карабинерите, отишли да го разпознават, екскурзиантът се опитал да избяга през терасата на петия етаж. Сцената била забелязана от личния състав на хотела, благосъстоятелност на зам.кмета на общината.

„ Когато сътрудниците ми почукаха на вратата, мъжът се появи. Те му оповестиха, че карабинерите желаят да приказват с него. Доколкото се разбра обаче, на него му стана ясно незабавно за какво го търсят”, описа притежателят на хотела Джани Карер. Нойвирт прекосил стаята си и отишъл до прозореца, гледащ над басейна. Намерението на мъжа било да излезе на терасата и от нея да се захване с ръце и крайници за стената, след което да се трансферира в близката тераса. Сцената, наподобяваща тази от филм, в която крадецът се трансферира от балкон на балкон, обаче била с трагичен край за него, тъй като Нойвирт се подхлъзнал и полетял от петия етаж. След полета от 18 м.височина той умрял, разбивайки се на тротоара изпод. Дъщерята на жертвата останала шокирана от случилото се. Тя се намирала с приятеля си в прилежаща стая.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР