43-кг суха листна маса канабис и още 275 кг прясно

...
43-кг суха листна маса канабис и още 275 кг прясно
Коментари Харесай

Църква стана склад за дрога: Клисарка кътала канабис в олтара на православен храм

43-кг суха листна маса канабис и още 275 кг прясно ожънати стръкове с дължина над 2 метра са били открити в хода на профилирана акция на ГДБОП на територията на мъглижкото село Дъбово, заяви старозагорският областен прокурор Дичо Атанасов, предава Телеграф.

С прокурорска заповед за по 72 часа са арестувани фамилията на осъждания преди години за ликвидиране Петър Ковачев /53/, брачната половинка му Силвия /37/ и двамата им синове близнаци на по 18години.

Заедно с тях зад решетките в началото са били прибрани още двама локални поданици, само че в следствие там останал единствено единият.

Дрогата е открита на пет разнообразни адреса, по оперативни данни в избран миг по-голямото количество изсушена листна маса е било съхранявано в пространства към храма „ Свети Георги Победоносец “, до който Силвия в качеството си клисарка има безграничен достъп и ключове.

Църквата е строена през далечната 1847 година и е монумент на културата, само че от много време няма непрекъснато настоящ духовник, разяснява кметът на Дъбово Тоньо Бенев, който не скри изненадата си от случилото се със съселяните му.

По думите на каращия следващ мандат селски властник след излизането от пандиза, където попаднал поради младежка дивотия през далечните време години на социализма водел относително непретенциозен живот.

Нямал непрекъсната работа, само че се грижел за фамилията си, синовете му ходели на учебно заведение, нямало сигнали за някакви противообществени прояви.

Антимафиотите обискирали пространствата и на селската поща, където Силвия работела на половин щат, само че там не попаднали на нищо подозрително.

Тепърва ще се обяснява за къде е била предопределена отглежданата от дъбовчани трева, сбито обясниха от ГДБОП, чака се до няколко дни да бъдат събрани спомагателни доказателства за петимата арестувани, с цел да бъде поискано о съда непрекъснатото им оставяне зад решетките.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР