43-годишната жена, чието тяло беше намерено вчера в Перник, е

...
43-годишната жена, чието тяло беше намерено вчера в Перник, е
Коментари Харесай

Убийство в Перник: Сигналът за Анита е подаден в 4:27 сутринта от едното от децата ѝ

43-годишната жена, чието тяло беше открито през вчерашния ден в Перник , е имала ограничаваща заповед да не бъде доближавана от брачна половинка си. Въпреки това тя сама се връща при него преди два месеца.

Тялото на Анита Димитрова е отрито в кв. „ Изток “. В досъдебното произвеждане на пернишката окръжна прокуратура за съзнателно ликвидиране като обвинен е притеглен Димитър Димитров. Засега той е арестуван за 72 часа.

Семейството има две деца, които сега са при баба си и дядо си

От прокуратурата показват, че е открито от показания на очевидци, че сред съпрузите е имало спорове и преди, всички - под въздействието на алкохол. Димитър постоянно е проявявал ревнивост.

Сигналът за Анита е подаден на 112 в 4:27 часа сутринта от едно от децата на убитата. Димитър първо звъни на бащата ѝ и му оповестява, че „ нещо доста неприятно е станало “. „ След това едно от децата се е пробвало да го потърси и то е подало сигнала на 112 “, изясни Албена Стоилова, наблюдаващ прокурор и представител на Окръжната прокуратура в Перник.

Анита и Димитър имат две малолетни деца. От прокуратурата изясняват още, че мъжът е имал газов револвер и няколко пъти е правил опити за самоубийство.

Тялото е намерено в кв. „ Изток “ в града

Миналата зима Анита се обърнала към институциите за отбрана и по този начин съдът издава ограничаваща заповед, че не може да я приближава. Въпреки това в следствие се връща при него.

„ Показанията на очевидци сочат, че всеки фамилен скандал тя се е прибирала при родители си за няколко седмици, той е почнал да съжалява да я увещава по какъв начин не може да живее без тях “, изяснява още Албена Стоилова.

„ Версиите са няколко - патологична ревнивост, не се изключва и спор за пари. В основата стои използването на алкохола “, споделя и старши комисар Павел Млеканов, шеф на ОД-МВР Перник.

Съпругът отхвърля да е лишил живота ѝ

Намерени са голям брой материални доказателства, споделят още от полицията.

В къща в пернишкия квартал „ Църква “ живеят родителите на жертвата и нейните деца. bTV съумява да приказваме за малко с брата на Анита. „ Не съм бил там, не мога да кажа нищо, само че като знам какво е ситуацията, не мога, извинете ме “, споделя той пред bTV.

С децата в този момент работи психолог. А съседи описват, че до момента не са ставали очевидци на спорове сред Антита и Димитър.

Тя води две каузи против брачна половинка си и се оплаква от неработещи институции

„ Много хубаво семейство са, никой не може да повярва, че това се е случило. Митко работеше в строителството, пенсионер по болест след случай, тя работеше в завод “, споделя съседът Мирослав Иванов.

„ Последно време са ги виждали преди няколко дни. Май бяха разграничени по едно време “, загатва и Захари Христов.

От общината са в подготвеност да оказват помощ на фамилията.

Решението е взето по-малко от денонощие, откакто в bTV Новините ви разказахме за следващия случай на домашно принуждение

„ Общината може да се включи, в случай че е належащо ние ще помогнем на околните на фамилията, на дечицата. Ние можем да се включим като институция “, изяснява Мартин Жлябинков, секретар на Община Перник.

В качеството на обвинен Димитър Димитров се е възползвал от правото си да не дава пояснения. Но пред близки е отрекъл да е протегнал ръка съдбовно на брачната половинка си.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР