402 горски инспектори са назначени в Изпълнителната агенция по горите

...
402 горски инспектори са назначени в Изпълнителната агенция по горите
Коментари Харесай

МЗХГ: Назначени са 402 горски инспектори

402 горски инспектори са назначени в Изпълнителната организация по горите и нейните структури. Това декларира министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.

Средната работна заплата на чиновниците, назначени за горски инспектори, е 742 лв..

Изпълнителната организация по горите реализира надзор във връзка с всички действия в горските територии, както и върху съхранението, превозването и преправянето на дървесина и недървесни горски артикули.

„ Функциите и пълномощията на горските инспектори в Изпълнителната организация по горите са регламентирани в чл.198-чл.201 от Закона за горите “, напомня министър Порожанов в отговор на депутатски въпрос.

През последните години продължаваме да сме очевидци на нерегламентирана сеч в горите. За опазването на горските територии са основани мобилни екипи. От 1 декември 2014 година стартират да работят 173 контролни горски екипа, чиято съществена задача е опазването на горските територии държавна благосъстоятелност.

„ От 27 юни 2017 година държавните предприятия изготвят ежеседмично сведение-справка за резултатите от активността по опазването на горските територии в техния регион на активност, според заповед на министъра на земеделието от месец юни 2017 година “, отбелязва министър Порожанов. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР