400 000 щадящи теста тип близалка купува здравното министерство за

...
400 000 щадящи теста тип близалка купува здравното министерство за
Коментари Харесай

400 000 теста – близалки за малките учечиници

400 000 щадящи теста вид близалка купува здравното министерство за учениците от 1-и до 4-и клас. Това планува публичната поръчка, оповестена от ведомството на Стойчо Кацаров. Крайна цена на поръчката няма. Ще я завоюва този, който даде най-ниска цена и може да достави количеството до 3 дни след сключването на контракта. Оферти се одобряваха до 17,30 ч в петък.

Тестовете би трябвало да са с над 90% сензитивност и към датата на доставката да са със период на валидност най-малко 75% от оповестения от производителя. Да са съпроводени с документ от организацията по медикаментите, че за тях няма регистрирани данни за произшествия или евентуални произшествия през последните 18 месеца, както и за блокирани или изтеглени от пазара партиди поради сигурността на изделието.

Офертите ще бъдат отворени през днешния ден. След като се реши в какви периоди ще стане доставката, допускам до 10-ина дни, децата ще могат да се върнат в класните стаи ”, сподели министър председателят Стефан Янев през вчерашния ден. “Но би трябвало да приключим целия цикъл, в това число прибирането на отпадъка от тези проби ”, посочи той.

Янев заяви, че родителите ще имат право на избор. Тези, които не харесват тестванията, имат право да оставят децата си на онлайн образование.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР