4.6 години затвор при първоначален строг режим на изтърпяване получи

...
4.6 години затвор при първоначален строг режим на изтърпяване получи
Коментари Харесай

Осъдиха на 4.6 г затвор рецидивист блъснал с кола ченге от криминална полиция

4.6 години затвор при първичен непоколебим режим на изтърпяване получи хасковлия, който блъсна с колата си ченге от престъпна полиция - Хасково, а по-късно потроши и автомобила на шефа на полицията Ангел Цанков. На Станимир Цветков бе наложена и санкция в размер на 10 000 лева
Случаят се разигра в Свиленград преди 2 години по време на полицейска интервенция. Тогава криминалисти от Хасково арестуваха 33-годишния Станимир Цветков, в който бяха открити към 500 г опиати. Малко преди да бъде арестуван, той блъснал с БМВ-то си служителя на реда, чието име няма да съобщим, тъй като е действен служащ. От удара служителят на Министерство на вътрешните работи е получил 3 междинни телесни повреди и е бил с краткотрайна заплаха за живота.
Днес бе и делото в Окръжен съд-Хасково. Прокуратурата изиска наказването за Станимир Цветков, който към този момент е осъждан за дрога три пъти, да бъде 10 години затвор. Защитникът му Маргарит Камбуров настоя то да е 9 месеца.
Изненадващо делото мина по съкратената процедура. Станимир Цветков призна всички обстоятелства и условия в обвинителния акт. „ Признавам се за виновен”, сподели Цветков, който се разплака в залата. От арбитър Миглена Тянкова той изиска състрадание, тъй като сега чака второ дете. Освен това е с ТЕЛК. Цветков изясни, че не може и да си заплати гаранцията от 5 000 лева, тъй като разчитат единствено на неговата пенсия по болест и на майчинството на жена му. Съдът промени мярката от гаранция 5 000 лева, на 2 000 лева
Първоначално двете страни пробваха да се спогодят, само че не реализираха консенсус. В сделките юрист Маргарит Камбуров е изискал 9 месеца, а държавното обвиняване 7 години.
Всъщност наказването е 6 години, постановено през днешния ден от Окръжен съд-Хасково, само че поради законовата процедура, че при кратко разследване би трябвало да има редукция става 4.6 година Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативен съд-Пловдив.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР