''В момента обработвам 10 000 декара земя, в продължение на

...
''В момента обработвам 10 000 декара земя, в продължение на
Коментари Харесай

Бизнесмен: Вкараха ме в затвора, за да дам земята си на близък до ГЕРБ

''В момента обработвам 10 000 декара земя, в продължение на 10 години съм вложил в земя в общ. Стамболийски. Точно поради този агробизнес, поради политическия напън от ГЕРБ, ме вкараха за 3 месеца в пандиза. Казаха ми, че би трябвало да я подаря тази земя и ще ме освободят. А аз им споделих им, че в случай че би трябвало още 20 години ще лежа, само че няма да им я дам''. Това разкри Атанас Мавродиев, предприемач, занимаващ се със земеделие, в предаването ''ЕвроДикоФ'' по телевизия Евроком. Мавродиев е някогашен общински консултант в общ. Стамболийски.

Припомняме, че предприемачът Атанас Мавродиев бе наказан на 2 години отнемане от независимост условно и 4000 лв. санкция за машинация с европейски средства. През март 2020 година присъдата му бе доказана и от Върховния касационен съд.

''Съдиите по делото не ми дадоха право на отбрана, не ми дадоха право на очевидци и експертизи'', добави към описа си той.

''Аз съм първият български политик, който е наказан за корист с европейски средства, само че не е взел и стотинка.Втора степен неработоспособен съм, боледувам от диабет, а 3 месеца лежах в затвора'', добави Мавродиев.

''Всяка заран идваше човек при мен (б.р. в ареста), който ми споделяше, че ще ме пуснат, в случай че дам земята. Много непосредствен до властта, приказвам за ГЕРБ. Но не можаха да ме уплашат, аз имам 15 години в армията. За мен пандизът беше детска игра. Ако са си мислили, че ще ме уплашат...'', съобщи още предприемачът.

Той разкри, че съди България в Страсбург за нарушение на човешките му права и съпостави своя случай с този на братя Бобокови.

Мавродиев прикани кмета на Стамболийски Георги Мараджиев, който е от ГЕРБ, да си заплати налозите, които дължи на страната. В същото време от диалога сред Атанас Мавродиев и Сашо Диков стана ясно, че кметът на град Стамболийски - Георги Мараджиев, е придобил парцели за 1 милион на морето и кара доста скъпи коли.

Целия диалог сред Сашо Диков и Атанас Мавродиев можете да изгледате след 37:10 във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР