38-годишният ром, задържан за убийството на 50-годишен мъж във влака

...
38-годишният ром, задържан за убийството на 50-годишен мъж във влака
Коментари Харесай

Проговориха циганите, убили мъж във влак край Вакарел

38-годишният ром, арестуван за убийството на 50-годишен мъж във влака Пловдив - София, се издържал с ровене по кофите, оповестява "Телеграф ".

Това съобщи пред Софийския областен съд Красимир Мутафчийски, който е с обвиняване, че е умъртвил с нож в гърба съзнателно, по хулигански подбуди и без никаква причина Ангел Цветанов от Белово. Според прокуратурата ромът е взел нож от сестра си Запринка и го е забил в гърба на непознатия, тъй като им направил забележка да си смъкват краката от седалката.

"Аз съм болен. Сакат съм. Нищо не работя ", бяха част от дребното смислени фрази, които обвиненият съумя да формулира по време на гледането на мярката му за неотклонение в съда. За да потвърди, че има проблеми с краката, мъжът едвам пристъпяше и куцаше, обут в маратонки с няколко номера над неговия.

"Виж ся к'во ще ти кажа.. ", продължи да подрежда Красимир, обръщайки се към ръководителя на правосъдния състав, когато му бе дадена думата. "Той ни атакува. Без да се окачам с него. Вика ни: "Ше ви е*а в ромите. Той ни псуваше ", опита да се отбрани Мутафчийски пред Темида. Адвокатът му пък изиска да го пуснат или с "подписка ", или под домакински арест, тъй като по думите му не е ясно дали не се е защитавал и занапред би трябвало да се извърши следствие за аргументите за убийството на Ангел. Магистратите го оставиха с най-тежката мярка - задържане под стража

"Болна съм. Имам гуша. Той ни атакува първи ", извика пред магистратите и сестрата на Красимир - Запринка. Тя е упрекната, че е влезнала в ролята на помощник на брат си и му е дала ножа, с който е наръган Ангел. Заради зной се наложи в правосъдната зала да влезе здравно лице, което да разбере дали ромката фактически има здравословни проблеми.

След 2 минути се оказа, че е добре и съвещанието продължи. Въпреки пролятите сълзи пред магистратите тя също бе оставена зад решетките с най-тежката мярка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР