36% по-малко превишения на фини прахови частици в София са

...
36% по-малко превишения на фини прахови частици в София са
Коментари Харесай

36% по-малко дни с мръсен въздух в София за 6 месеца

36% по-малко превишения на фини прахови частици в София са регистрирани за първите 6 месеца на годината по отношение на същия интервал на 2018 година Това заяви зам.-кметът на София по екология Йоана Христова.

“На уеб страницата на Столичната община в действително време всеки може да види данни от автоматизираните станции на Изпълнителната организация по околна среда. Вече текат проби на 22-та нови датчика, които са част от първата общинска мониторингова система. До края на годината данните от тях също ще са обществени в действително време ”, изясни Христова пред Нова тв.

Общината създава и приложение за мобилни телефони за по-лесен достъп до данните за качеството на въздуха.

“Столичният кмет Йорданка Фандъкова отбрани два плана за над 40 млн. лв., с които гратис ще бъдат сменени отоплителните съоръжения на 20 хиляди семейства с по-екологично отопление ”, сподели Христова.

Общината ще ускори инспекциите за нерегламентирано изгаряне на гуми, уголемява се системата за събиране на излезли от приложимост автомобилни гуми, ще има повече контейнери за събиране на текстил. Проверки ще се вършат и на строителните обекти за непочистена ходова част на камионите и техниката.

Както към този момент Фандъкова заяви преди няколко дни, за 2020 година общината възнамерява да усили средствата за миене на улици като мярка за по-чист въздух.

Кметството ще се съобрази и с разпореждането на съда по делото за мръсния въздух данните за замърсяванията да се разгласяват и във фейсбук страницата на общината. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР